Depistații cu Covid nu spun contacții: Nu sunt turnător!

Bolnavii depistați cu SARS-CoV2 nu sunt mereu sinceri când sunt puși să facă lista cu persoanele pe care le-au întâlnit în ultima perioadă, pentru ca acestea să fie izolate la domiciliu. Un medic de familie din Gorj a explicat că sunt oameni care s-au îmbolnăvit și nu au declarat niciun contact inspectorilor de sănătate publică. Întrebați de această situație, aceștia au reacționat că „nu vor să fie turnători”.

În ciuda situației tot mai îngrijorătoare și a numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu Covid 19, sunt gorjeni care nici măcar nu își anunță apropiații ori prietenii pe care i-au întâlnit în zilele dinainte de a fi diagnosticați că au fost confirmați cu noul virus. Mai mult, nici în fața DSP nu sunt sinceri și nu spun persoanele care le-au stat în apropiere înainte de a se infecta.

„Am văzut situații care m-au oripilat. Nu vreau să vă spun cine, cum și în ce fel. Cineva care a contractat acest virus nu a spus la DSP niciun contact. L-am întrebat de ce nu a spus oamenii cu care s-a întâlnit. A zis: Păi ce, eu sunt turnător? Mi-am făcut cruce! Unde ajungem? Este de noaptea minții. Aici s-a ajuns. Această boală nu înseamnă că murim toți, să ne trezim! Unii trecem prin boală, nu știm că există, alții trecem un pic mai dificil. Cu regret o spun, cu părere de rău, există și cazuri care se pierd, dar nu sunt atât de multe. Nenorocirea este că nu există un medicament împotriva acestui flagel. Nu trebuie să disperăm, nu trebuie să ne speriem. Este o boală! Trăim cu milioane de virusuri în jurul nostru. Să ne ferim cât se poate de mult. Distanțarea e cea mai bună acum”, a declarat Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Medicii de familie fac un nou apel la gorjeni să fie sinceri și, mai ales, să-i alerteze dacă au simptome specifice noului coronavirus pentru a putea primi tratament din timp. „Rog populația care are cele mai mici simptome respiratorii, pulmonare, febră, să nu ascundă acest lucru față de medicii lor. Imediat să-i anunțe. Nu ne mint pe noi, se mint pe ei. Mai bine să anunțe decât să ajungă în faze în care nu se mai poate face nimic”, a mai spus Moisescu, la Radio Infinit.

În prezent, aproximativ 1300 de gorjeni sunt în carantină la domiciliu după ce s-au infectat și sunt asimptomatici ori au intrat în contact cu o persoană infectată.

Vizualizări: 4,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: