Medici reclamaţi pentru moartea unei paciente de 73 de ani

Fosta profesoară de biologie Claudia Anghel a fost înmormântată ieri de către rudele care pun decesul ei pe seama medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Femeia a murit la 73 de ani, după ce a fost internată în ultima perioadă la Târgu Jiu, anterior ea beneficiind de tratament şi îngrijiri la Târgu Mureş. Rudele acesteia au avut o dispută cu noua conducere a spitalului chiar cu vreo două săptămâni în urmă, proaspătul director Vasile Stănculete menţionând atunci că nici un doctor nu este Dumnezeu pentru a salva de la moarte un bolnav care are cancer.

Petre Anghel, fiul femeii, spune că rezultatele autopsiei făcute de medicii legişti nu evidenţiază prezenţa unor probleme deosebite, el susţinând că la spital cadrele medicale i-ar fi administrat acesteia o doză dublă de sânge faţă de necesarul de care ar fi avut nevoie. Astfel, problemele bătrânei s-ar fi agravat, deplasarea ei la Târgu Mureş fiind imposibilă chiar şi cu un elicopter. „Acum o lună mama era cu noi acasă, bolnavă, dar într-o stare bună. Mânca, râdea cu noi, nici nu ne gândeam la aşa ceva. Acum, dintr-o dată, cum am adus-o aici, lucrurile s-au precipitat şi uite că am ajuns să o îngrop pe mama şi nimeni să nu fie vinovat pentru decesul ei. Nu voi lăsa lucrurile aşa, asta să fie clar”, a menţionat bărbatul. Acesta afirmă că va depune plângeri atât la nivel de Tg Jiu, cât şi la Bucureşti, la Parchet, Colegiul Medicilor şi chiar la Ministerul Sănătăţii.

Conducerea Spitalului Judeţean a respins acuzaţiile formulate de fiul decedatei, purtătorul de cuvânt Elena Piţian precizând că starea de sănătate a pacientei era extrem de gravă, iar şansele ei de salvare erau minime. Aceasta spune că inclusiv necropsia medicilor legişti evidenţiază problemele grave de sănătate al Claudiei Anghel. O anchetă internă la spital va fi demarată doar în cazul în care rudele pacientei vor depune plângerea despre care vorbesc, în caz contrar, moartea femeii fiind considerată una naturală, generată de problemele de sănătate ale acesteia, nu de felul în care au intervenit cadrele medicale pentru a o ajuta.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: