Medicii cu dosare de pensii de boală ilegale rămân fără drept de practică

Medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boală în cazul cărora se constată însă ulterior că sunt încheiate fără justificare vor rămâne fără drept de liberă practică, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că o treime din totalul celor 80% dosare de pensionare pe caz de boală verificate de Guvern erau încheiate ilegal.

"S-a constatat că persoanele care primeau ilegal pensie de invaliditate beneficiau şi de alte facilităţi. S-a decis ca medicilor depistaţi că semnează dosare de pensii de boală ilegale să li se ridice dreptul de liberă practică", au arătat sursele citate.

Guvernul a stabilit totodată să înfiinţeze o structură unică pentru verificarea tuturor prestaţiilor sociale.

Executivul a transmis ulterior un comunicat în care anunţă că a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi a serviciilor teritoriale de expertiză medicală a capacităţii de muncă, pentru a combate pensionările frauduloase de invaliditate.

Detalii pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: