Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Medicii din Rovinari, acuzaţi pentru decesul unei paciente

Poliţiştii din Gorj au deschis dosar penal după ce o femeie de 57 de ani a murit duminică la Spitalul Orăşenesc Rovinari. Rudele acuză medicii de nepăsare, susţinând că unul dintre doctorii de gardă nu s-ar fi ridicat de pe scaun pentru a-i acorda pacientei primul ajutor.

Femeia care a murit la spital era din Teleşti. Ginerele ei este cel care acuză medicii că nu şi-au făcut treaba. „Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept şi nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanţa la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns, ne-au spus că i s-a înrăutăţit starea pe maşină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanţi, stăteau şi gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primeşte acolo, până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr a avut-o puţin mare de acasă, avea 320. Nu ştim ce tratamente i-au făcut. A venit şi Poliţia. Au fost doi doctori, un domn doctor şi o domnişoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni”, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii, citat de Mediafax.

Bărbatul a susţinut că medicii au făcut doar hârtii, în loc să aibă grijă de pacientă. „Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva. Când îi vezi că te privesc de deasupra şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile, a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe. Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit”, a mai declarat Cosmin Cornoiu.

Director: Noi, aici, ne dăm sufletul pentru pacienţi

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că medicii şi-au făcut datoria. „Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp şi cu toată presiunea, că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi, aici, ne dăm sufletul pentru pacienţi”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari.

Poliţia a început cercetările în acest caz şi a fost întocmit un dosar penal. „S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. A decedat la spital. Nu prezenta urme de violenţă pe corp”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Spitalul din Rovinari a mai fost implicat într-un scandal în vară, când un pacient s-a externat şi a murit peste stradă de spital. Niciun medic nu a ieşit să îi acorde primul ajutor, pe motiv că un protocol le interzice să facă asta.

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: