Medicii din Târgu-Jiu cer să fie plătiți după cum și cât muncesc

Proiectul ministrului Sănătății Eugen Nicolăescu este apreciat de specialiștii Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, care vor să fie plătiți după performanță. Personalul medical e de părere că în felul acesta vor avea de câștigat atât pacienții, cât și specialiștii. Din punct de vedere financiar, acest sistem de plată nu influențează bugetul spitalului, susține managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

În acest moment, salariile medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu sunt mici și mulți sunt nemulțumiți de remunerația pe care o primesc în raport cu volumul de muncă. În aceste condiții, medicii decid să plece în străinătate. Salariile în funcție de performanță au drept scop să țină medicii în țară. Această modalitatea de plată a specialiștilor nu se poate implementa peste noapte, ci în etape. În primă fază, medicii vor fi supravegheați, apoi evaluați și după ce li se vor analiza rezultatele li se va stabili salariul.

Deocamdată nu se știe când se va întâmpla acest lucru și nici cine va face evaluarea. „Va fi foarte greu, de exemplu, să cuantifici munca unui medic sau a tuturor medicilor, că atunci va trebui să-i analizăm. Ar trebui să apară întâi niște criterii după care sunt analizați medicii respectivi. Va mai dura pentru că în acest moment nu știm cine va face aceste diferențieri. Le face conducerea spitalului, șeful de secție? Știm doar că se ține cont și de numărul de pacienți”, susține Vasile Stănculete.

Medicii vor performanță

Specialiștii care lucrează în Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu sunt de acord cu salarizarea în funcție de performanță și au și explicații. „Este un proiect bine gândit. Vine în ajutorul atât al pacienților, cât și al medicilor. Medicii vor fi plătiți în funcție de numărul de pacienți pe care-l au si este foarte bine. Mi se pare corect să fim plătiți în funcție de performanță. În felul acesta ne străduim și noi să fim performanți, iar serviciile vor fi de calitate”, a declarat medicul Laura Bârdeanu.

Bugetul rămâne același

Faptul că medicii ar putea fi plătiți în funcție de performanță nu va modifica bugetul Spitalului Județean de Urgență din Târg-Jiu pentru cheltuielile de personal. „Eşti un medic bun, eşti plătit mai bine, eşti un medic slab, eşti plătit mai slab. Este foarte simplu, de la cel mai slab se va lua și se va da la cel mai bun, în felul acesta bugetul rămâne la fel, numai banii vor fi împărțiți în mod diferit”, a mai precizat Stănculete.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: