Medicii veterinari din Gorj, verificaţi de Serviciul Antifraudă

Activitatea medicilor veterinari din Gorj va monitorizată de către un Serviciu Antifraudă care va funcţiona, începând de anul viitor, chiar în incinta Direcţiei Sanitar-Veterinare. Verificările vor viza inclusiv efectuarea vaccinurilor şi tratamentelor la efectivele de animale raportate. Conducerea Direcţiei Veterinare se aşteaptă că apară modificări şi în cadrul organigramei. Potrivit directorului Ion Iliuţă, în momentul de faţă, instituţia funcţionează cu un deficit de personal.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj va intra în reorganizare. Începând de anul viitor în cadrul instituţiei va funcţiona un Serviciu Antifraudă. „Vom avea un nou regulament de ordine interioară. Organigrama instituţiei va suferi modificări în sensul că serviciile actuale vor căpăta alte atribuţii. Este o situaţie extrem de delicată pentru că există atât posibilitatea de a apărea noi servicii, cât şi aceea de a fi comasate unele dintre serviciile actuale. Cert este că se va înfiinţa un Serviciu Antifraudă, care va fi subordonat fie direct autorităţii centrale, fie directorului instituţiei. Se preconizează că acest serviciu va avea 7-8 angajaţi. În orice caz, numirea şefului acestui serviciu va fi făcută cu aprobarea autorităţii centrale”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj.

Printre atribuţiile Serviciului Antifraudă se va afla şi verificarea medicilor veterinari privaţi care lucrează în teritoriu, mai ales dacă aceştia au efectuat sau nu serviciile sanitar-veterinare raportate. „La nivelul instituţiei avem două acţiuni de prevenire, vaccinarea contra rabie şi contra antraxului. Serviciul Antifraudă va verifica dacă medicii veterinari privaţi desfăşoară activitate în teritoriu conform programului naţional. De asemenea, Serviciul Antifraudă ce urmează să devină funcţional, cel mai probabil, începând cu luna ianuarie, va participa alături de alte instituţii specializate la controale ce au ca scop combaterea evaziunii fiscale”, a mai precizat Ion Iliuţă.  

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: