Medicul Gheorghiţoiu, la Congresul Național de Gastroenterologie

În perioada 12-15 iunie 2013 s-a desfășurat la Timișoara cea de-a XXXIII-a ediția a Congresului Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie digestivă, unde a participat și un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Este vorba de medicul Ion Gheorghițoiu și asistenta Voichița Gabriela Stoicoiu, care sunt semnatarii lucrării științifice "Rolul asistentului medical în inițierea și monitorizarea tratamentului cu dublă terapie în hepatita cronică virala C".

Lucrarea reprezentanților secției Gastroenterologie din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost extrem de apreciată de cei prezenți la Congres. Actualmente, echipa monitorizează tratamentul a 70 de bolnavi, iar de-a lungul timpului au supravegheat peste 500 de bolnavi de hepatită cronică C, dintre care un procent de 65% au fost declarați vindecați după finalizarea protocolului terapeutic. “Îi felicit pe colegii mei de la Secția Gastroenterologie atât pentru seriozitatea cu care se implică în tot ceea ce ține de relația cadru medical – pacient, cât și pentru faptul că și-au asumat rolul de «ambasadori» ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu în elita științifică națională. Sunt convins că efortul lor este permanent și că se va materializa în ridicarea nivelului de performanță a serviciilor medicale oferite de spital”, declară Cristi Vlădoianu, manager al Spitalului de Urgență Târgu-Jiu.

Ion Gheorghițoiu este medic la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu din anul 1981. A fost Șef secție Gastroenterologie  din anul 1992, Manager al unității spitalicești în perioada 1990-1994, are titlul de Doctor în Științe Medicale din anul 2003 și este Cadru didactic la Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu. Asistenta Voichița Gabriela Stoicoiu este asistent medical din anul 1987, asistent șef secție Gastroenterologie din anul 2001, fiind absolventă a Facultății din Craiova, în anul 2008, actualmente având și titlul de Profesor de Asistență Medicală la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Târgu-Jiu.

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: