Medicul Liliana Crăciun îmbină medicina cu poezia

De profesie este medic de urgenţă, iar în timpul liber scrie poezii. Este vorba de Liliana Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, care atunci când nu îmbracă halatul de medic îşi pune gândurile pe hârtie. Liliana Crăciun nu şi-a publicat poeziile decât în reviste medicale, însă se gândeşte serios să scoată o carte.

Liliana Crăciun lucrează la Unitatea de Primiri Urgenţe de aproximativ 15 ani. În tot acest timp a văzut suficiente lucruri care au determinat-o să-şi pună pe hârtie gândurile şi trăirile. Pe lângă meseria de medic specialist, în timpul liber, medicul scrie poezii. Această pasiune o are din copilărie însă prima poezie pe care şi-o aminteşte este din studenţie. Medicul de la Urgenţă nu a publicat decât în revistele medicale însă se gândeşte serios să-şi strângă toate creaţiile şi să tipărească o carte. Liliana Crăciun se inspiră în poeziile ei din viaţa de zi cu zi. Ea susţine că atunci când reuşeşte să salveze vieţile pacienţilor, poeziile sunt mai optimiste. „Scriu de când eram mică însă nu-mi mai amintesc nicio poezie. Primele versuri pe care le-am păstrat sunt din facultate. Medicina se îmbină foarte bine cu poezia şi activitatea mea mă inspiră foarte mult.  Atunci când oamenii sunt bine, sănătoşi, poeziile mele sunt mai optimiste, însă atunci când pacienţii suferă, poeziile mele sunt triste, deprimante, cu influenţe bacoviene. Eu scriu foarte mult. Atunci când sunt liberă, îmi pun pe hârtie gândurile şi trăirile, aşa mă exprim cel mai bine. Până acum nu am publicat decât în reviste de specialitate, medicale, însă mă gândesc să-mi strâng toate creaţiile şi să le public”.

„Blestemi toţi sfinţii care sunt/Rostiţi de toţi de pe pământ/Nimic nu vezi şi te-ai desprins/ De tot de cel care ne-a zis/ C-ai lui suntem.”

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: