Medinţu: Analiza arată că un miner munceşte 7 ore din 12

Directorul Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat că administraţia a făcut o analiză din care rezultă că utilajele nu sunt folosite de angajaţi cât ar trebui şi că acesta este motivul pentru lipsa de performanţă a companiei. Liderul sindical Pîrvulescu spune că Medinţu face analize din birou şi confundă timpul de lucru al utilajelor cu timpul de lucru al salariatului. Discuţia are loc în contextul în care administraţia vrea să impună programul de 12 ore.

Aurel Medinţu a declarat că şefii unităţilor din CE Oltenia au fost rugaţi să informeze salariaţii asupra avantajelor trecerii de la program de 8 ore la 12 ore. “Eu cred că este o falsă problemă. Intenţia de a implementa acest program a existat, s-a mai spus, dar nu de maniera în care se discută acum. Această intenţie s-a transmis către persoanele cu funcţii de conducere din Divizia Minieră, să facă informări, să stea de vorbă cu oamenii şi să nu se facă printr-o decizie administrativă de forţă, ci s-a cerut ca oamenii să fie informaţi, să se discute cu ei, să le arate avantajele. Prin faptul că politica complexului a fost aplicată greşit în SDM s-a dat apă la moară la nişte revoluţionari din ăştia gen Pîrvulescu”, a declarat Medinţu.

Numai că informarea din cariere era făcută de lideri de la Sindicatul Mine Energie Oltenia şi nu de şefi. Mai mult, aceştia umblau cu tabele şi luau semnăturile oamenilor pentru a implementa programul de 12 ore de la 1 iulie. Medinţu susţine că nu s-a dat o asemenea directivă. „Nu s-a dat o asemenea directivă, să se strângă semnături. Am recomandat ca şefii din Divizia Minieră să încerce să stea de vorbă cu oamenii”, a spus directorul de Energie. Medinţu zice că ia bani de la transportul salariaţilor şi-i pune la capitolul mentenanţă şi salarii. „Păi nu ziceau ei că au scăzut costurile cu mentenanţa. Acum nu mai au bani de mentenanţă? Nu au făcut nimic în cariere”, a replicat Dan Pîrvulescu.

Administraţia a calculat cât munceşte un utilaj

Liderul sindical Dan Pîrvulescu a declarat că oamenii nu pot lucra 12 ore în cariere, dar administraţia a calculat că salariaţii cam trag mâţa de coadă la serviciu. CE Oltenia a analizat cât funcţionează un utilaj şi şi-a dat seama că un angajat munceşte cam puţin... “El (n.r- Dan Pîrvulescu) zice: domnule, cât de greu muncesc minerii şi că 12 ore nu ar putea să facă faţă. S-a făcut o analiză şi în 24 de ore durata de utilizare a utilajelor la capacitatea normată este îngrijorătoare. Noi din cauza asta suntem sub performanţe, pentru că utilajele nu sunt folosite la capacitate. Vine Dan Pîrvulescu şi spune că nu poate să reziste 12 ore pe excavator un salariat care lucrează de fapt 7 ore din 12 ore”, a declarat Medinţu la Radio Infinit.

Dan Pîrvulescu spune că acum a auzit de analiza CE Oltenia, dar oricum administraţia face o confuzie între timpul de utilizare a excavatoarelor şi timpul de lucru al unui angajat. „Confundă timpul de utilizare a utilajului cu timpul de lucru al salariatului. Asta face. Dar, vedeţi, aşa este când se fac analize din birou fără să vezi ce se întâmplă la faţa locului. Un salariat face mult mai multe lucruri şi munceşte mult mai mult, nu doar pe un utilaj. Dar ce să ştie Medinţu din birou”, a spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: