Medinţu: CE Oltenia nu exportă energie

CE Oltenia nu exportă energie, a fost declaraţia surprinzătoare a directorului Diviziei Energie Aurel Medinţu. Informaţia potrivit căreia CE Oltenia exportă 300 de MWh a venit de la secretarul de stat Maricel Popa. Aurel Medinţu spune că energia de la CEO ajunge în alte ţări, dar nu direct de la complex, ci prin intermediari.

Complexul Energetic Oltenia exportă circa 300 MWh către Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria şi Serbia, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Maricel Popa.

CE Oltenia nu exportă energie, dar clienţii companiei energetice da. Asta a declarat ieri directorul Diviziei Energie Aurel Medinţu. „Eu nu ştiu în ce context a spus domnul ministru secretar de stat, pentru că noi nu exportăm direct, nu avem contract de export. E posibil ca o parte din cei care cumpără energie de la noi să exporte. Asta e posibil, dar nu avem noi contracte de export“, a explicat Medinţu.

Mai mult, Medinţu spune că probabil Popa a judecat după situaţiile Transelectrica, ce arată că România exportă până la 800 de MWh. „CEO dă energie pe fir, la Transelectrica, probabil că domnul ministru văzând că este export destul de mare, între 400 şi 800 de MW, dânsul având mai multe informaţii e posibil să ştie că o parte din cei cu care avem contracte fac export“.

Chiar dacă nu exportă energie, CE Oltenia stă destul de bine la producţia de energie. Ieri livra în sistem 1600 de MWh. „Merge bine începând din luna iulie când am reuşit să vindem şi să încheiem contracte. În lunile august şi septembrie, CEO a produs peste 1 milion de MW/h. În octombrie, peste 1 milion 300 de mii MW/h. Luna noiembrie va fi tot una bună” a mai spus şeful Diviziei Energie. Şi 2014 va fi bun, dă asigurări Medinţu, deoarece compania are contracte de 1000 de MWh.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: