UMR Rovinari lucrează pentru mineritul din Germania

Uzina Mecanică Rovinari, rămasă fără mare parte din contractele din mineritul local, s-a reorientat pe piaţa externă. Face lucrări pentru firme din Germania, dar a contactat şi alte pieţe. Pentru că s-a mai obţinut o lucrare pe extern, firma a redus numărul de concedieri anunţate la AJOFM de la 63 la 57.

Salvarea pentru ca unitatea să mai poată avea activitate a venit din partea societăţilor nemţeşti cu profil minier care au nevoie de serviciile angajaţilor uzinei. Pe de altă parte, CE Oltenia nu a mai încheiat contracte cu UMR, aceasta fiind şi cauza disponibilizărilor. “Faţă de 63 de oameni care erau prevăzuţi iniţial pentru restructurare, au mai rămas 57, am mai găsit nişte variante de lucrări pentru exterior, pentru interior mai puţin. Am mai făcut loc la nişte oameni în schema de export. În prezent suntem în discuţii cu o firmă din Germania, pentru nişte lucrări destul de complexe şi tot pentru minerit. Mai sunt solicitări pe Suedia, pe Bulgaria ceva şi avem nişte cereri de ofertă şi pentru Grecia. Sper să dezvoltăm cu exteriorul nişte afaceri şi să încercăm să ţinem locurile de muncă şi în primăvară să ne revenim aşa cum trebuie”, a declarat Aurel Măceşanu, directorul SC UMR SA Rovinari.

Se bazează pe comenzile străinilor 

Pentru viitor, conducerea unităţii se bazează doar pe comenzile pentru străinătate, dat fiind faptul că nu există premise de noi lucrări de reparaţii  pe plan intern. “În principiu, până în primăvară nu vor mai fi disponibilizări, sper să evolueze în sensul bun relaţiile externe şi să putem păstra tot personalul. În prezent se lucrează la construcţii metalice sudate, prelucrate, diverse tipuri, saşie de maşini de transport, în principiu lucrări la temă, nu e nicio problemă pentru noi. Pe plan intern deocamdată nu se întrevede ceva. În momentul de faţă mai e o bucată dintr-un contract mai vechi cu CEO care se finalizează până la 31 noiembrie”, a mai spus directorul Măceşanu.

Uzina Mecanică Rovinari mai numără la această dată 310 angajaţi.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: