Medinţu intră în polemici politice cu Daviţoiu

Şefii CE Oltenia nu se dezmint şi profită de orice ocazie pentru a intra în polemici cu politicienii. Deranjat de faptul că democrat-liberalul Nicolae Daviţoiu a vorbit de vânzările reduse de energie, care pun în pericol complexul energetic, directorul Diviziei Energie i-a transmis politicianului să vorbească de ciorba de porc, că la asta se pricepe.

Consilierul local PD-L Nicolae Daviţoiu este proprietarul unui cunoscut restaurant din Târgu Jiu, dar şi al unuia din Arcani. Pe de altă parte, fratele lui Daviţoiu a fost mulţi ani director în minerit şi energie, fiind cel căruia Ciurel nu-i poate ierta schimbarea de acum câţiva ani de la şefia CE Rovinari, pentru care se răzbună şi azi.

Nicolae Daviţoiu a vorbit public despre faptul că vânzările de energie nu sunt atât de mari precum se laudă cei din conducerea CE Oltenia, dar a spus şi că se vinde mult pe PZU (piaţa zilei următoare), unde preţurile sunt mici. „CE Oltenia nu are contracte bilaterale. În această perioadă, până în septembrie, trebuie făcute contractele pentru anul viitor”, a atenţionat Nicolae Daviţoiu.

Reacţia lui Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energie din CE Oltenia, cel care răspunde aşadar de vânzările mici de energie, nu s-a lăsat aşteptată. „Ştiind expertiza domnului Daviţoiu în domeniul energiei, cred că nu trebuie să-l luăm în serios. Dânsul nu se pricepe. Dacă spunea că ciorba de porc nu e bună vara, poate îl credeam”, a fost replica lui Medinţu la Radio Infinit.

Medinţu a susţinut că societatea din conducerea căreia face parte are contracte bilaterale şi pentru 2014. Mai mult, Medinţu a spus că „până la sfârşitul anului mai e”, în sensul că e timp pentru încheierea unor noi contracte.

CONTRACTE

Ieri, Complexul Energetic Oltenia a reuşit să vândă pe OPCOM mai multe pachete de energie pentru perioada 1 septembrie – 31 decembrie. Preţurile au plecat de la 186,03 lei pentru pachetele mici, de 20 MWh în bandă şi până la 184,01 pentru pachetele de 50 MWH.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: