Călinoiu, atac fără precedent la liberali şi la Antonescu

Într-o perioadă în care mai toată lumea îl credea pe litoral, cu burta la soare, în concediu de odihnă, şeful Consiliului Judeţean Gorj apare în public cu o declaraţie care bulversează total relaţiile dintre cei doi mari parteneri ai USL, respectiv PSD şi PNL.

Vicepreşedinte al social-democraţilor la nivel naţional, Ion Călinoiu a declarat pentru site-ul pesurse.ro că nu-l susţine cu toată inima pe Crin Antonescu la o candidatură pentru Preşedinţia României. Imaginaţi-vă că şeful liberalilor din judeţ, Dian Popescu, ar fi declarat că nu-l susţine cu toată inima pe Victor Ponta să devină premier şi vedeţi cam ce scandal am fi avut printre politicienii de pe malul Jiului, dacă nu şi al Dâmboviţei.

"De regulă sunt disciplinat, dar nu cu toată inima…Dacă demonstrează că își pune și el ordine, la noi se mai spune  (…) dar cum să-l pui în față? Ce dracu? Sunt oameni cu cătușe la mâini și tu-i pui în fruntea partidului. Ce-i aia?", a declarat Călinoiu, întrebat despre sprijinul pe care i-l acordă lui Antonescu la prezidenţiale. Referirile la „oamenii cu cătuşe” nu îl vizează în nici un caz pe fostul premier Adrian Năstase sau pe actualul vicepremier Liviu Dragnea, anchetat de DNA în povestea cu referendumul, atacurile lui Călinoiu fiind orientate către Dian Popescu, şef al PNL Gorj.

Vicepreşedintele PSD este supărat pe partenerii liberali şi pentru că au tot făcut achiziţii de la PDL, inclusiv la Gorj, Călinoiu vorbind deschis despre nemulţumirile pe care le are faţă de partenerii de guvernare, asta în contextul în care există tot mai multe informaţii despre pregătirea unei candidaturi a lui Victor Ponta pentru Preşedinţie, în locul lui Antonescu. „Mie nu îmi place cum se lucrează în parteneriatul ăsta. Aici pot să îmi spun punctul de vedere. Nu îmi place pentru că văd în continuare - și s-ar putea să fie și din partea noastră, a PSD-ului - dar eu văd din partea PNL-ului un interes mai degrabă de rezolvare a intereselor politice ale partidului, achizițiile pe care le face de la PDL, comportamentul chiar la nivelul serviciilor deconcentrate pe care le coordonează și la ministere se întâmplă lucrurile astea", a afirmat Călinoiu.

Dian Popescu nu a reacţionat la declaraţiile lui Ion Călinoiu, şi el fiind plecat în concediu în această perioadă şi tot pe litoral, acolo unde se află şi şeful CJ Gorj. Liderul liberal spune că vrea mai întâi o discuţie cu premierul Victor Ponta şi apoi va ieşi cu un punct de vedere. „Aş fi reacţionat poate şi acum dacă ar fi fost nişte declaraţii ale domnului primar Florin Cârciumaru, în calitate de copreşedinte al USL Gorj. Aştept să am o discuţie, sper eu, cu domnul premier Victor Ponta, inclusiv pe această temă, şi apoi voi prezenta un punct de vedere. Nu aş vrea ca noi, la Gorj, care am fost primii, la propunerea mea, de a realiza un USL Total la nivel de judeţ, să stricăm o colaborare bună, în general, din cauza domnului Călinoiu”, declară Dian Popescu.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: