Dian Popescu, despre schimbările din CEO: Situaţia a escaladat

Şeful liberalilor, Dian Popescu, consideră că s-a ajuns prea departe cu schimbările de şefi în CE Oltenia. Nu este de acord cu schimbarea lui Alexandru Braia din funcţia de director al Carierei Peşteana, în contextul în care spune despre acesta că „pe unde a trecut şi-a lăsat amprenta în sensul bun al cuvântului”. Nemulţumirea i-a fost comunicată ieri şi preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru.   

Dian Popescu spune că a avut o întâlnire cu şeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru, pentru a-i comunica personal nemulţumirea în ceea ce priveşte schimbarea lui Alexandru Braia, ultimul liberal care se mai afla pe un post de conducere în cadrul companiei. Acesta din urmă i-ar fi comunicat că nu este de acord cu schimbările de şefi la CE Oltenia din ultima vreme. „Am avut o întâlnire informală cu domnul Cârciumaru, am discutat aceste probleme, le ştia şi dânsul, a rămas să purtăm o discuţie la sfârşitul acestei săptămâni sau luni, să vedem care este situaţia, ce se întâmplă. Braia era singurul şef liberal de carieră, care e şi cea mai mică din complex. Managementul nu este pe criterii de performanţă, este pe alte criterii. N-ar trebui să fie aşa şi aş fi foarte de acord şi nu aş avea nimic de comentat dacă situaţia Complexului Energetic Oltenia şi mai mult decât atât situaţia industriei pe orizontală legată de CEO n-ar fi într-un mare dezastru. Dacă într-adevăr Complexul ar avea performanţe, industria Gorjului s-ar dezvolta, nu mă mai interesează o persoană sau două, e decizia managerului, face ce vrea. Domnul Cârciumaru nu este nici dânsul de acord cu un asemenea fenomen. Nu îşi explică gestul conducerii, este un fenomen, nu se poate amesteca atât de brutal, cum nu mă pot amesteca nici eu. Dar să nu uităm că văd că ne ascundem totuşi după decizia de a fi numit el manager al Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Dian Popescu.

Şeful liberalilor mai spune că nu îl deranjează faptul că i-a fost schimbat un liberal cu un social-democrat, ci că schimbarea nu s-a făcut pe criterii de competenţă. „Sunt colegii de alianţă, nu contează că este numit un alt coleg de la PSD. Eu nu consider că numirea unui coleg de la PSD e un afront adus Partidului Naţional Liberal. Eu spun că schimbarea din funcţii a unor oameni pe alte criterii decât pe criterii de competenţă ţine de un afront şi de jignirea Partidului Naţional Liberal. Eu îl consider un om capabil pe domnul Braia, nu numai eu, ci şi colegii de serviciu. A fost director la Roşia, Rovinari şi pe unde a trecut şi-a lăsat amprenta în sensul bun al cuvântului. Acum domnul Cârciumaru a luat la cunoştinţă şi de nemulţumirea mea şi a rămas să purtăm discuţii şi cu toţi factorii de decizie pentru că vedem că situaţia a escaladat. Eu sper să se schimbe ceva. Protestul sindicatelor a deranjat, dar protestul ca atare intră în democraţia statului de drept”, a mai spus Popescu.  

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: