Medinţu: La birouri rămân cei mai buni, 600 de oameni în producţie

Directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a oferit ieri câteva clarificări în ceea ce priveşte reorganizarea TESA de la nivelul companiei. Medinţu a declarat că cei mai buni vor face parte din aparatul central al CEO, o mică parte rămâne în sucursale, iar restul, circa 600 de persoane, în producţie. Medinţu mai spune că listele cu personalul vor fi filtrate de conducerea CEO. Totuşi, nu înţelege de ce se face atâta vâlvă pe acest subiect. 

Selecţia e simplu de făcut, a declarat la Radio Infinit directorul Aurel Medinţu. Din sucursale vor fi desfiinţate direcţiile economice, resurse umane, investiţii şi achiziţii. Vor funcţiona două departamente, tehnică şi producţie. Desfiinţarea acestor departamente duce la subţierea organigramelor din sucursale.

Nu reorganizarea este marea problemă, ci cum se vor face listele cu salariaţii. Directorul Medinţu dă asigurări că principalul criteriu va fi profesionalismul. „Calitatea oamenilor din fiecare compartiment e cunoscută de toată lumea de acolo, inclusiv de cei din colectivul în care lucrează. Ei au un clasament la lor şi ştiu care e cel mai bun. Persoanele cele mai bune vor fi selectate să lucreze în structurile CEO, după aceea conducătorii de sucursale îşi vor opri oameni stabiliţi prin organigramă, iar restul oamenilor vor fi redistribuiţi“, a declarat Aurel Medinţu. Directorul mai spune că se exagerează cu acest subiect, mai ales că, spune el, chiar unii angajaţi TESA au solicitat să treacă la vechile locuri de muncă. Acesta a dat exemplul unui angajat care fost operator la staţia chimică şi în 2010 a deveni economist. „Şi mai sunt cazuri din astea“, spune directorul.

În producţie vor ajunge în jur de 600, crede Medinţu. „Ştiu că s-au stabilit nişte organigrame ca subiect de discuţie şi s-a spus pe fiecare compartiment ce trebuie să rămână“, a explicat directorul.

FILTRUL CEO

Listele de persoane, fie pentru CEO, fie pentru sucursale sau chiar pentru producţie, au nevoie de avizul conducerii companiei.„Sper să facă listele obiectiv. Până la definitivarea listelor vor fi mai multe filtre. Este un proces pe care şi-l asumă conducerea Complexului Oltenia“. Şi propunerile pentru cei care rămân în sucursale vor fi atent analizate. „Directorii vor propune, vor veni aici, vor discuta. În cazul în care vor fi informaţii că nu se face o clasificare corectă se va analiza“, spune Medinţu.

REACŢIE

Directorul de la Rovinari, Ion Pisc, a declarat că această reorganizare este bună, dacă se face corect. Acesta spune că oamenii nu vor rămâne pe drumuri. „Trebuie să li se ofere locuri de muncă. Sunt 1.870 de oameni, nu văd să-şi piardă locul de muncă cineva. Eu aşa văd lucrurile la Termocentrala Rovinari“, a declarat Pisc.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: