Medinţu: Programul de sărbători nu este bătut în cuie

Perioada de concediu stabilită iniţial pentru minerii din cadrul CE Oltenia la sfârşit de an ar putea fi diminuată din cauza cererii de cărbune. Directorul Diviziei Energetice, Aurel  Medintu, a confirmat că există o solicitare pentru suplimentarea cărbunelui livrat la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Dr. Tr. Severin, ceea ce ar putea duce la modificarea programului angajaţilor de la carierele Husnicioara, Lupoaia si Roşiuţa. Săptămâna viitoare se va şti cu exactitate programul de sărbători.

Administraţia CE Oltenia a stabilit iniţial ca angajaţii să beneficieze de concediu în perioada 20 decembrie-4 ianuarie. Programul nu este unul fix din cauza cererii de cărbune şi a unei eventuale cereri de energie. RAAN solicită în jur de 9.000 tone pe zi. Acum unitatea de la Severin a venit cu o cerere suplimentară de cărbune, asta pentru că, dacă s-ar respecta programul normal, ar conduce la epuizarea materiei prime în jurul datei de 3 ianuarie. Ca să evite acest lucru, a cerut pentru câteva zile suplimentarea livrărilor cu încă 3500 de tone. „Programul de sărbători în zona mineritului deocamdată nu este bătut în cuie. Va putea suferi modificări, nu neapărat din cauza RAAN pentru că şi la ei trebuie să le asigurăm cărbunele pe care îl iau din rezerva de stat, dar trebuie să asigurăm cărbunele şi pentru noi. Nu ştim acum cum se va funcţiona în perioada sărbătorilor. Noi am prognozat că după data de 19 consumul va scădea, cantitate de energie contractată avem pentru trei-patru grupuri, dar dacă va fi nevoie să funcţionăm cu mai multe grupuri bineînţeles că acele zile de concediu care fuseseră stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă nu se vor mai da în perioada asta, se vor da în altă perioadă când este posibil şi se va lucra ca să se asigure cărbunele”, a declarat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia. 

Medinţu a mai spus că abia săptămâna viitoare se va stabili cât de cât programul pentru perioada sărbătorilor. „Săptămâna de vine se va stabili programul care tot la fel de bine e posibil să fie upgradat în perioada sărbătorilor. Celor de la RAAN o să le dăm răspunsul săptămâna viitoare, cei de la Divizia Minieră fac o analiză, în aşa fel încât să nu rămână fără cărbune până se începe programul normal de lucru la Complex. Deci nimic nu e sigur, cei de la termocentrale trebuie să lucreze, minerii, dacă o să fie nevoie de cărbune, o să lucreze, pentru livrări se stabileşte un alt program şi o să lucreze mai mult”, a precizat directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: