Medinţu: Schimbările la TESA se vor produce în curând

Mare parte din personalul TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia va fi transferat către Unitatea de Servicii şi Mentenanţă. Intenţia administraţiei este aceea de a reduce costurile cu reparaţiile, mutând din personalul departamentelor aflate în reorganizare pe acest sector, sau, după caz, în producţie, după care complexul va renunţa la unele contracte cu prestatorii. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat că modificările în organigramă vor fi făcute imediat după aprobarea Consiliului de Supraveghere.

Reporter: Ce se va întâmpla cu angajaţii TESA după reorganizare?

Aurel Medinţu: Prin reorganizarea TESA rămân 600 de oameni care îşi vor găsi alte locuri de muncă. În acelaşi timp, o parte din aceşti oameni plus o parte din oamenii care sunt cuprinşi în diferite relaţii de muncă în toate carierele vor trece în sectorul de mentenanţă al sucursalei Diviziei Miniere, astfel încât toate lucrările de mentenanţă să se facă cu personal propriu, să nu se mai externalizeze decât două tipuri de lucrări: lucrările de reabilitare excavatoare, avându-se în vedere că n-o să fie mai mult de unu pe an şi lucrările de prelucrări mecanice care rezultă a fi necesare în urma lucrărilor cu forţe proprii, ce nu pot fi făcute în Rovinari şi Turceni.

Rep.: Câte persoane din rândul personalului TESA vor trece pe acest departament de mentenanţă?

A.M.: Asta o să rămână de văzut după ce se reaşează personalul acesta. S-ar putea unii să nu dorească să se ducă acolo, nu se cunoaşte numărul exact. Noi oferim posibilitatea de a lucra în acest sector la oamenii care sunt calificaţi să facă treaba asta. De exemplu, unui inginer care era prins în activitatea comercială şi nu-şi mai regăseşte locul în Direcţia Comercială care se reorganizează la nivel central, i se oferă posibilitatea să lucreze în unul din sectoarele productive, dacă există loc liber în sectorul de producţie lucrează acolo. Dacă nu, lucrează în sectorul de mentenanţă. Nu ştiu exact acum câte mişcări o să fie, o să vedem. Schimbările se vor produce în curând. Nu se poate face nicio mişcare până când noua organigramă nu este aprobată de consiliul de supraveghere. După aprobare se va trece la implementarea organigramei în teren.

Rep.: Câţi salariaţi lucrează pe sectorul de mentenanţă?

A.M.: Acest sector de mentenanţă este în curs de constituire. Va fi dimensionat cu forţa de muncă care există acum şi cu forţa de muncă care se va reuşi să se aducă în el. O să se vadă la sfârşit care este structura exactă.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: