Meditaţii în vacanţa de vară pentru picaţii de la bac

Dezastrul de la examenul de bacalaureat, care s-a repetat și în acest an la unele licee din judeţul Gorj, impune adoptarea unor măsuri stricte pentru sesiunea din toamnă, care se apropie cu pași repezi. Profesorii de matematică și limba română, materii de bază la acest examen, vor renunța la o bună parte din concediul de odihnă pentru a-i medita pe elevi. Deși este puțin probabil ca această măsură să aibă vreun efect în rândul elevilor care nu mai sunt interesați de studiu, se numără printre măsurile.

Mai e doar o lună și jumătate până la examenul de bacalaureat din toamnă și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj trebuie să găsească soluții privind pregătirea elevilor care au picat examenul de bacalaureat. Cel mai probabil liceele care au obținut un procent mic de promovabilitate vor organiza și în vacanța de vară meditații gratuite cu elevii. ”Am discutat cu inspectorii de matematică, limba română și biologie și de săptămâna viitoare să se identifice școlile unde au fost probleme și să se axeze pe pregătirea copiilor pentru examenul de bacalaureat din toamnă. Sunt foarte puțini care au picat o singură probă”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct. Cel mai probabil, graficele cu pregătiri vor fi stabilite de săptămâna viitoare, atunci când potrivit calendarului este planificată și înscrierea la cea de-a doua sesiune de examen. Înaintea depunerii contestațiilor au picat examenul maturității peste 2700 de elevi gorjeni, dintre care aproape 500 cu medii între 5.00 și 6.00. Ion Ișfan spune că se are în vedere organizarea a două sau trei centre la nivelul municipiului Târgu Jiu, unde să fie pregătiți elevii care nu au reușit să treacă examenul din această sesiune și care vor să treacă în august. ”Vom găsi oameni,l chiar dacă nu sunt din liceul respectiv și vom organiza două sau trei centre de pregătire în oraș și altele în afară pentru a-i ajuta pe acești elevi să treacă bacalaureatul. Se va pune baza în special pe română și matematică”, menționează Ion Ișfan.

MEDITAŢII

Ion Botanciu, directorul Colegiului Tehnic Nr. 2, unde procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost mai mic de 20% spune că și în acest an, la fel ca în anul precedent, se vor organiza meditații cu elevii. ”Important este să vină elevii la pregătirile gratuite și să învețe”, mai menționează Ion Botanciu.

CALENDAR

În intervalul 20-21 august are loc evaluarea competențelor de comunicare în limba română, între 21-22 august vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în perioada 23-24 august va avea loc evaluarea competențelor digitale. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va avea loc pe 27 august, pe 29 august va fi organizată proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie, iar pe 5 septembrie se vor afla rezultatele finale.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: