Melinte speră să revină la Palermo după un sezon bun la Pandurii

Ultima achiziţie a pandurilor, Cristian Melinte, a venit cu gânduri mari la Tg-Jiu. Speră să impresioneze în tricoul gorjenilor iar din vara viitoare să se întoarcă în Serie A, la Palermo. Dar nu înainte de a încerca să-i ducă pe panduri în cupele europene.

Venirea lui Melinte transformă concurenţa din apărare într-una extrem de puternică. Fostul petrolist se va bate pentru un loc de titular cu Mamele, Viera sau tânărul internaţional, Ionuţ Rada.

Pandurii, rampă spre Italia

Melinte a fost adus tocmai din Serie A de la Palermo dar sezonul trecut a jucat tot în liga 1, fiind împrumutat de italieni la Petrolul. Melinte spune că nu a stat pe gânduri când a aflat de oferta pandurilor. „Pandurii este o echipă foarte bună, am simțit asta anul trecut când am jucat contra lor. M-au convins și rezultatele care le-au avut, iar când am auzit că sunt dorit, n-am stat pe gânduri. Sunt aici, asta este cel mai important, și mă bucur că sunt aici”, spune fundaşul de 24 de ani care a mai jucat în România la UTA sau Dinamo. Melinte a bifat doar 2 prezenţe la Palermo dar speră să revină în Italia din sezonul viitor. „Sper ca un sezon bun aici să mă trimită din nou la Palermo. Sper să-mi fac aici cît mai bine treaba, să ne îndeplinim obiectivele, iar ce va fi din vară, vom vedea.” Melinte a fost adus la Tg-Jiu pentru a-l înlocui cu succes pe Chiricheş. Melinte e convins că fostul pandur ar face faţă cu brio în Italia, acolo unde e dorit de Roma, Lazio sau chiar Milan. „Nu cred că are Chiricheș nevoie de sfaturile mele. Fiecare jucător gândește cum vrea el, iar Chiricheș, dacă va ajunge la Milan, va ști ce are de făcut. Este diferență mare între campionatul nostru și Serie A, dar și cu puțin noroc se poate face treabă bună”, încheie fundaşul care s-a făcut remarcat din prima zi la Pandurii. Melinte e lider absolut la tatuaje, având mesaje inscripţionate atât pe mâini, cât şi pe picioare.

E concurenţă mare !

Sosirea lui Melinte înăspreşte concurenţa pentru un post de fundaş central. Ivorianul Viera pare bătut în cuie ca titular, fiind un jucător de bază, apreciat foarte mult de Grigoraş. Pentru al doilea loc e însă bătaie mare! Nou sosiţii Mamele şi Melinte par să lupte pentru acest loc dar în cursă mai intră şi internaţionalul de tineret Ionuţ Rada şi chiar Rusu. Acesta din urmă a fost folosit mai mult fundaş dreapta de Grigoraş dar, după revenirea lui Pleaşcă, pandurii vor avea o concurenţă mare acolo între acesta din urmă şi Unguruşan. Un alt tânăr, Tătaru va fi împrumutat, cel mai probabil în liga secundă pentru a acumula experienţă. Grigoraş s-a convins practic în retur că are nevoie de o concurenţă mai mare în apărare, fiind exasperat de gafele puerile din defensivă care au costat echipa sa câteva puncte importante.

„Vreau să mă pregătesc cât mai bine și să încerc să joc și să îmi fac treaba cât mai bine la Pandurii. Trebuie să terminăm mai sus decât anul trecut, nu putem să ne clasăm mai jos de locul șapte.”      

Cristian Melinte, Pandurii

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: