Mesagerul cetăţeanului: Severică Micu din Padeş face acuzaţii la adresa primarului

Dacă ai probleme cu autorităţile locale, Gorj TV te ajută să găseşti soluţia. Sună la 0353-806.660 sau vino la sediul televiziunii din Târgu Jiu, str. Traian, nr. 5 (Casa de Cultură a Sindicatelor) şi spune ce probleme ai!

Întrebare: Cum pot să redobândesc titlul de proprietate pentru un teren, după ce acesta a fost anulat ilegal de către primarul din localitatea Padeş?

„Este vorba de un titlu de proprietate din 2002 pentru un teren forestier care prin abuzurile primarului mi l-a anulat fără drept. În plus, trei ani mi-au tăiat lemne de pe terenul meu, secretara primăriei şi cumnatul primarului, care e consilier. Eu aveam dreptul la un hectar şi comisia comunală mi-a dat numai 0,75. Am făcut dovadă cu acte, şi în instanţă şi la ei. Au zis că îmi dau restul de 25 de ari, că îmi dau diferenţa pe legea 247/2005. Iar m-au înşelat. Şeful de la Ocolul Silvic a pus pe Maria Lăzărescu în posesie pe terenul meu”, a spus Severică Micu din Padeş.

Răspuns: Din informaţiile pe care le avem de la Comisia Locală Padeş, în baza unei sentinţe civile, au fost anulate actele care au stat la baza reconstituirii titlului de proprietate pentru 0,75 ari, teren forestier, pentru care şi primise titlu de proprietate. Sentinţa civilă n-a anulat şi titlul de proprietate, doar hotărârea Comisiei Judeţene în baza căreia s-a emis titlul. Printr-o altă sentinţă civilă s-a reconstituit dreptul de proprietate de 2,9 ha în favoarea lui Severică Micu, pe vechiul amplasament. Cei 0, 75 de ari nu au fost reconstituiţi pe vechiul amplasament, ci pe un altul, iar sentinţa civilă prin care s-au reconstituit cele două hectare se referă şi la cei 0, 75 de ari reconstituiţi pe alt teren. Comisia Locală Padeş a întocmit documentaţiile şi noi am emis titlu de proprietate în favoarea domnului Severică Micu, pe suprafaţa de 2,9 ha, iar în prezent Comisia Locală, primarul comunei, care are dreptul potrivit legii să acţioneze în instanţă în astfel de cazuri. S-a adresat instanţei pentru a se constata nulitatea titlului emis pe cei 0, 75 de ari. Probabil se va anula acest titlu”, a precizat Liviu Diaconescu, şef serviciu în cadrul Prefecturii Gorj. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: