Mesaj din China, de la pandurul Lu Yuefeng: Orașul meu, Wuhan, a învins virusul

Singurul jucător al echipei Pandurii care a fost împiedicat de noul coronavirus să se prezinte la reunirea echipei, din luna ianuarie 2020, a fost chinezul Lu Yuefeng.  Jucătorul gorjenilor, aflat în oraşul natal Wuhan, exact din locul de unde a început pandemia COVID-19, a transmis acum un mesaj pe pagina personală: ”Wuhan a învins virusul! Sper ca prietenii din România să fie în siguranță”.

Venit în România, în vara anului 2017, când a fost transferat de CFR Cluj, pentru care n-a apucat să joace decât la echipa-satelit din Liga 3, mijlocașul chinez Lu Yuefeng a rămas, în luna ianuarie, blocat în țara sa natală. Acesta se afla chiar în Wuhan, orașul din care a izbucnit pandemia COVID-19.  Jucătorul chinez se afla sub contract cu Pandurii Târgu Jiu, iar la mijlocul lunii decembrie a plecat, acasă, în vacanță. N-a mai putut reveni la jumătatea lunii ianuarie la reunirea echipei gorjene, deoarece orașul său natal, Wuhan, era deja în carantină.

În timp ce Pandurii au reluat pregătirea şi au început returul, Lu s-a aflat tot timpul în carantină la Wuhan. Acesta a trecut cu bine peste perioada grea din China şi a filmat un filmuleț, intitulat „Jurnal în perioada de Virus”, pe care l-a distribuit pe pagina sa de Facebook cu un mesaj pentru prietenii din România. ”Orașul meu, Wuhan, a învins virusul! Ușor, lucrurile revin la normal. Sunt foarte fericit că am putut să înregistrez acest video, în timp ce am ieșit să alerg. E o zi magnifică! Sper ca prietenii mei din România și Europa să fie în siguranță!”, a scris Lu pe imaginile care se derulau în slice, sub forma unui video.

În prima parte a actualului sezon de Liga2, Lu Yuefeng a jucat 1163 de minute, în 16 partide, și a marcat un gol, în jocul pierdut de Pandurii cu Sportul Snagov, scor 3-2, în data de 19 octombrie 2019.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: