Meseriile prost plătite în Gorj, la mare căutare în Belgia

Angajatorii belgieni oferă nu mai puţin de 15 locuri de muncă în meserii ca sudor, instalator şi electromecanic. Meseriile care la noi sunt plătite cu salariul minim pe economie în Belgia se plătesc cu sute de euro. Locurile de muncă sunt oferite de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare Eures. Republica Cehă vine şi ea cu o ofertă de două locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a scos la bătaie 17 locuri de muncă în străinătate, cele mai multe în domeniul tehnic. Belgia are o ofertă mai bogată oferind cinci posturi de instalator pe perioadă nedeterminată. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin doi ani de studiu în domeniu, să fie atenţi, dibaci şi capabili să lucreze cu tot felul de materiale şi să cunoască foarte bine limba franceză.

Angajatorul belgian nu specifică însă salariul. Tot Belgia scoate la bătaie alte cinci posturi de sudori şi cinci de electromecanici. „Contractul de muncă pentru cele două meserii sunt tot pe perioadă determinată, termenul limită de aplicare este 1 iunie 2011. Candidaţii trebuie să cunoască foarte bine limba franceză. Republica Cehă oferă şi ea două posturi de data aceasta pentru absolvenţii de studii superioare. Este vorba de consultant vânzări în domeniul telefoniei. Cerinţa cea mai importantă este să cunoască limba germană fluent şi engleza foarte bine. Se oferă cazare gratuită două săptămâni de către angajator”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Persoanele care au în Târgu Jiu meserii ca instalator ar pleca oricând în străinătate pe un salariu mai mare. Dacă la noi astfel de meserii sunt luate în bătaie de joc, în ţări ca Italia sau Belgia sunt plătite cu sute de euro. „Şi mâine aş pleca dacă aş şti că e ceva sigur. Sunt meseriaş, fac asta de zeci de ani numai că la noi ţi-e ruşine să zici că eşti instalator. Muncim la patron pe câteva milioane şi acolo ne plăteşte cu aproape o mie de euro”, a declarat Ilie Dănescu, instalator.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: