Metaloglobus – Pandurii, caz amânat

Cazul meciului din prima etapă a Ligii 2 dintre Metaloglobus şi Pandurii se prelungește. Amânată deja de trei ori până acum, decizia în acest caz s-a amânat din nou la ultimul termen de la Comisia de Disciplină, pentru data de 30 septembrie.

Ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF încă din 2 septembrie, cazul apărut în urma nedisputării jocului Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu, programat inițial în data de 29 august, în prima etapă a noului sezon din Liga 2, încă n-a mai fost soluționat.

La şedinţa din  23 septembrie, de la FRF, s-a acordat un nou termen, al patrulea, cazul urmând să fie reanalizat la data de 30 septembrie.

Tevatura a apărut după ce Pandurii n-a mai ajuns în Capitală, invocând faptul că autocarul cu care se deplasa spre București a fost, vineri, 28 august, întors din drum de DSP Gorj, după apariția mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul lotului. Ulterior, la trei zile, după nedisputarea jocului cu Metaloglobus, s-a dovedit, în urma testelor RT-PCR, că un singur jucător a fost depistat pozitiv.

Cu o zi înaintea jocului, Pandurii efectuase teste serologice IgG și IgM, în locul celor moleculare RT-PCR pentru depistarea SAR-CoV-2, pe care le efectuase cu o săptămână înainte, pentru că se disputase un ultim meci amical. Protocolul prevedea ca acele teste să se efectueze la un interval de 14 zile.

În replică, oficialii de la Metaloglobus au acuzat că Pandurii n-a vrut să joace acel meci, deoarece nu reușise să legitimeze niciunul dintre jucătorii aduși în vară, iar în lot mai avea doar 9 dintre componenții cu care încheiase sezonul anterior. ”În protocolul medical scrie foarte clar ce teste trebuie să facă echipa: teste PCR și opțional, în paranteză, teste IgG și IgM. Nu e scris de mine acel protocol. Este ambiguu. De ce treci un test acolo dacă nu îl iei în calcul? De ce pot să fac niște teste dacă nu le iei în calcul?”, se apăra echipa gorjeană, la vremea respectivă, prin vocea directorul sportiv Camilian Floroiu.

Oltenii au continuat pledoaria și la următoarele termene, iar FRF încă n-a reușit să ia o decizie, la mai bine de o lună de la apariția cazului, care va fi rejudecat acum la 30 septembrie.

Nemaijucând cu Metaloglobus, Pandurii a debutat practic în noul sezon în etapa a doua, când a fost învinsă cu 2-1, în deplasare, de Rapid. Deși lăsase o impresie plăcută în Regie și părea că nu va mai lupta pentru evitarea retrogradării și în actuala stagiune, echipa antrenată de Călin Cojocaru a clacat lamentabil în următoarele două jocuri, fiind învinsă la scor de Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 0-5) și de Concordia Chiajna (scor 0-4).

Vizualizări: 643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: