Metoda „Accidentul” face în continuare victime printre gorjeni

Doi bărbați au ajuns în arestul Poliției, deși unul era chiar în Penitenciarul Colibași, după ce au păcălit mai multe persoane, de la care au luat sume mari de bani sub pretextul că vor ajuta rude de-ale acestora să scape „cu bine” după ce au fost implicate în diferite accidente rutiere. Metoda respectivă de a-i înșela pe naivi este veche și mediatizată, dar numărul victimelor rămâne mare.

În cazul de față cei reținuți de anchetatori sunt deja persoane cu cazier încărcat, Gabriel George Țaroveanu fiind în pușcărie după ce a fost condamnat în ultimii ani pentru înșelăciune, viol și tâlhărie. Bărbatul este din Melinești – Dolj, iar în noiembrie 2009 magistrații i-au contopit acestuia toate pedepsele în cea mai mare dintre ele, respectiv 8 ani în spatele gratiilor, suficient timp încât Țaroveanu să se specializeze și în alte infracțiuni. A ajuns la Penitenciarul Colibași, penitenciar în care polițiștii gorjeni au mai fost și au mai ridicat deținuți care aveau telefoane mobile în celule, cele mai dese țepe prin metoda „accidentul” dându-se din această pușcărie, în care condamnații par să introducă foarte lesne aparatură interzisă în spatele gratiilor.

Țaroveanu a sunat diverse persoane și a reușit să le convingă de faptul că au rude implicate în accidente, motiv pentru care le-a cerut diverse sume de bani, cel care a ridicat sumele indicate de el fiind Cosmin Ilie Dumitru, un bucureștean născut la Târgu Jiu și care în urmă cu câțiva ani a fost prins de polițiștii din Pitești, culmea, conducând fără permis pe străzile din oraș. Necazurile sale cu legea se trag însă de la implicarea într-o rețea de traficanți de droguri la Drobeta Turnu Severin, inițial el primind 10 ani de pușcărie, pedeapsa fiind redusă în cele din urmă de magistrații de la instanța supremă la 3 ani. Dumitru a ieșit de curând din penitenciar, dar acum s-a ales din nou cu o pereche de cătușe la mâini, ieri fiind dus la instanță împreună cu Țaroveanu pentru a primi mandat de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au identificat până acum trei păgubiți, doi gorjeni și un prahovean, dar cred că numărul celor care au fost înșelați este mai mare, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind de circa 30.000 de lei. Escrocii spun că naivii pur și simplu ieșeau cu plicurile cu bani la poartă și le dădeau pentru un fals ajutor de care aveau nevoie rude de-ale lor, oamenii negândind o clipă că dau banii unor necunoscuți, polițiștii menționând încă o dată că orice accident rutier nu se soluționează prin asemenea „metode”, oamenii fiind rugați să își sune rudele înainte de face „donații” pe care nu le vor mai recupera vreodată.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: