Elevi internaţi la Psihiatrie pentru consum de etnobotanice

Cei doi elevi ai liceului din Mătăsari care au fost găsiţi luni seara leşinaţi în scara unui bloc, după ce au consumat substanţe halucinogene, au fost internaţi la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. În paralel poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova au demarat o anchetă pentru afla de unde îşi procurau aceştia etnobotanicele.

Doi tineri de 18 ani din localitatea Mătăsari au ajuns luni seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu după ce au fost găsiţi în stare de inconştienţă în scara unui bloc. Aceştia făcuseră uz de substanţe etnobotanice şi li s-a făcut rău. „Au fost aduşi cu ambulanţa de la Mătăsari cu agitaţie psihomotorie şi cu tulburări de comportament în urma consumului de substanţe etnobotanice. Stabili hemodinamic, fără să pună probleme majore. Au fost trimişi la Psihiatrie pentru internare”, a declarat medicul UPU  Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Cei doi tineri au primit luni seara vizita reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj. Dacă vor dori, aceştia vor  beneficia de serviciile oferite de centru şi vor fi introduşi într-un program de consiliere.

Săceanu: Suntem surprinşi de acest lucru

Unul dintre tineri este elev în clasa a XI-a la specializarea Protecţia Mediului, iar celălalt este în clasa a XII-a la clasa de Matematică Informatică. Conducerea şcolii spune că cei doi nu au creat probleme la clasă şi că vor demara o anchetă proprie în acest caz. „Din punct de vedere educaţional, elevii nu au creat probleme la nivelul şcolii, situaţia şcolară este undeva medie, elevi obişnuiţi. Noi suntem surprinşi de acest lucru. Măsurile sunt foarte complexe în aceste situaţii. La nivelul colegiului din Mătăsari nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de problemă, sper să fie şi ultima. Vor fi demarate anchete atât la nivelul claselor, dar vor fi demarate şi o serie de şedinţe cu elevii şi părinţii tuturor claselor pentru a discuta, să prevenim astfel de comportamente şi situaţii, sprijiniţi de poliţia judeţeană şi locală”, a declarat Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari. 

ANCHETĂ

În judeţul Gorj, de circa doi ani comercializarea substanţelor halucinogene a fost interzisă printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, ce a fost adoptată şi de consiliile locale. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova au demarat o anchetă în acest caz.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: