Femeie dispărută de 15 ani, căutată de poliţişti

Noul adjunct al IPJ Gorj, comisarul şef Mircea Pitulescu, a revenit ieri pe meleagurile pe care a lucrat în ultimii ani, el fiind în fruntea unei echipe de criminalişti care a mers la Vulcan pentru o investigaţie ce vizează un caz mai vechi al unei hunedorence dispărute de prin anul 2000.

Criminaliştii din cadrul IPJ Hunedoara, conduşi până zilele trecute de Pitulescu, dar şi ofiţeri veniţi de la Bucureşti pentru acest caz, au mers la Vulcan, unde, pe parcursul mai multor ore, au făcut cercetări într-un garaj aflat la câteva sute de metri de Preparaţia Coroieşti, acolo unde femeia a lucrat cât a fost în viaţă.

Anchetatorii, deşi mulţi la număr, s-au închis, pur şi simplu, în garajul cu pricina pentru a se feri de camerele de luat vederi şi pe parcursul mai multor ore au cercetat în amănunţime construcţia respectivă. Tot ce a fost în interior a fost scos afară, iar după aceea oamenii legii chiar au spart din placa de beton pentru a săpa în pământ, în speranţa că vor găsit acolo fragmente osoase de natură umană. Nimeni nu a comunicat care au fost rezultatele investigaţiilor, însă la plecarea de la garajul cu pricina, ieri după-amiază, anchetatorii nu au luat cu ei nimic „suspect”, reprezentanţii Parchetului Hunedoara menţionând doar că cercetările de ieri s-au făcut în condiţiile în care poliţiştii dispun de noi tehnici de investigare.

„Pe raza localităţii Vulcan se efectuează activităţi judiciare în instrumentarea unei cauze mai vechi, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în anul 2012, privind săvârşirea unei infracţiuni de omor. Activităţile sunt complexe, iar la acestea, inclusiv la percheziţii, participă inclusiv poliţişti şi criminalişti din judeţul nostru şi judeţele învecinate şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal şi sunt utilizate tehnici criminalistice noi în vederea strângerii probelor necesare cauzei”, a declarat, ieri pentru cotidianul Gazeta de Dimineaţă, din Petroşani,  Mirela Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Localnicii strânşi la faţa locului au vorbit despre dispariţia unei femei, iar angajaţii de la Preparaţia Coroieşti au rememorat şi ei dispariţia de acum 15 ani a unei colege de-a lor. Conform sursei citate anterior, femeia în cauză este Hilda Codorean, care lucra pe post de lăcătuş la Coroieşti. Ea a fost văzută ultima dată lângă garajul unde ieri s-au făcut cercetări, garajul aparţinându-i unui maistru pe nume Nicolae Geană care este gorjean, ceea ce poate explica şi interesul poliţiştilor gorjeni pentru acest caz. Geană ar fi ieşit la pensie şi a părăsit Valea Jiului, revenind pe meleagurile natale, acum rămânând de văzut dacă anchetatorii au sau nu vreo „treabă” cu el. Garajul său a fost însă tranzacţionat, în ultimii ani şi a ajuns acum la un alt pensionar din Vulcan, care ieri s-a declarat surprins de vizita pe care i-au făcut-o anchetatorii, omul nedorind să spună ce au căutat poliţiştii în garajul său.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: