Criminal eliberat condiţionat, arestat pentru furt calificat

Un bărbat de 62 de ani din Dăneşti a fost arestat pentru că a furat mai multe obiecte dintr-o pensiune de pe raza localităţii. Alexandru Blidea a fost eliberat condiţionat la finele anului trecut, după ce a ispăşit o pedeapsă pentru omor. Judecătoria Târgu Jiu au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Alexandru Blidea a fost eliberat condiţionat în urmă cu nici două luni din penitenciar, unde şi-a ispăşit pedeapsa după ce în 2005 a omorât un bolnav, coleg de cameră  la Spitalul Psihiatrie din Turceni, căruia i-a înfipt un cuţit în gât. Nu a trecut mult până a călcat strâmb. Acum o săptămână a furat  bunuri în valoare de circa 1000 de lei dintr-o pensiune de pe raza localităţii Şasa din comuna Dăneşti. Bărbatul a fost prins şi reţinut de poliţişti. „La data de 16 februarie poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj un bărbat de 62 ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit faptul că acesta ar fi autorul furtului dintr-un imobil situat în comuna Dăneşti, săvârşit în perioada 07-14 februarie 2015. În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Şi-a omorât mama adoptivă

Alexandru Blidea a fost prezentat ieri procurorilor de la Parchetul pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Înainte de audieri Blidea a spus că regretă fapta sa. “Am greşit, am furat nişte târnăcoape. Nu o să mai fac”, a spus acesta. Regretele nu l-au ajutat prea mult, dat fiind cazierul său. Judecătorii au dispus măsura arestului preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Bolnavul de la Turceni nu a fost singura sa victimă. În 1997 Alexandru Blidea a ucis-o şi pe mama sa adoptivă. Acesta a fost înfiat acum zeci de ani de către o familie din Dăneşti care nu a avut copii. Tatăl adoptiv ar fi decedat înainte ca acesta să-şi ucidă mama. Autorităţile locale din Dăneşti spun că bărbatul nici nu ar avea documente de identitate.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: