Mică remaniere în guvernul Ponta 2

Guvernul Ponta 2 va rămâne în funcţie cel puţin până vineri, când Curtea Constituţională a României va analiza contestaţia depusă de PDL şi PMP, cu privire la hotărârea parlamentului prin care a aprobat componenţa Guvernului Ponta 3.

Având în vedere că între timp expira interimatul de 45 de zile al lui Gabriel Oprea la Ministerul de Interne, acesta din urmă a demisionat din funcţia de vicepremier şi a fost numit ministrul de Interne prin remaniere. Oprea va depune astăzi jurământul ca ministru plin în cabinetul Ponta 2. Mai mult, Oprea a rămas vicepremier interimar, putând rămâne aşa 45 de zile.

Rămâne acum de văzut ce decizie va lua vineri Curtea Constituţională. Dacă hotărârea parlamentului va fi considerată valabilă, guvernul Ponta 3 va intra în pâine. Dacă nu, va rămâne în funcţie cabinetul Ponta 2, unde sunt foarte mulţi miniştri interimari, iar Ponta va fi obligat să vină în faţa parlamentului cu un nou program de guvernare. Premierul a evitat această soluţie, deoarece ar fi însemnat că trebuie renominalizat, ceea ce preşedintele Băsescu a spus că nu va face.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: