Michi de la OPC nu crede că e incompatibilă

Anca Daniela Michi, şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj, neagă speculaţiile conform cărora s-ar afla în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform unor date apărute în presă, Michi ar fi deţinut, simultan, atât funcţia de şef de grupă sindicală în Sindicatul Administraţiei Publice “Forţa Legii”, cât şi cea de comisar-şef adjunct al CJPC Gorj. Totuşi, Prefectura Gorj va face verificări informale pentru a vedea dacă Michi s-a aflat sau nu în stare de incompatibilitate.

Şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj a reacţionat după ce în presă au apărut informaţii conform cărora a intrat în vizorul ANI pentru că ar fi s-ar fi aflat în incompatibilitate timp de 10 luni, în perioada 19 iulie 2012- 8 mai 2013. “Nu am cunoştinţă de niciun fel de anchetă, nu mi-au fost cerute documente, declaraţii. În perioada respectivă, eram în grupa sindicală, dar în calitate de membru, calitate pe care o am şi acum. Nu este vorba de nicio incompatibilitate. Documentele apărute în presă sunt documente care au existat înainte de numirea mea, cine a fost înainte la conducere avea acces la aceste documente. De la mine n-au ieşit astfel de documente, din altă parte nu aveau de unde. Nu sunt la mâna oricui”, a spus Anca Daniela Michi.

Scandalul legat de acest aspect a ajuns şi la urechile mai marilor de la  Prefectura Gorj. Subprefectul Virgil Drăguşin spune că vor fi făcute verificări pentru a vedea dacă Michi s-ar fi aflat sau nu în stare de incompatibilitate. „Instituţia de la Gorj nu are personalitate juridică, este doar oficiu. Fără să văd documentele, eu cred că nu se aplică, nefiind ordonator de credite. Vom face verificări pentru a vedea care este situaţia, dar nu avem competenţe decizionale asupra acestei instituţii. Singura competenţă o are Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor”, a spus subprefectul.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: