Micii ecologişti din Novaci, premianţii concursului „EcoAtitudine”

Concursul naţional „EcoAtitudine”, cel mai amplu program de educaţie ecologică, îşi premiază astăzi câştigătorii. Printre judeţele premiate se află şi Gorjul, reprezentat la festivitatea de la Deva de către elevii Şcolii Gimnaziale Novaci. Timp de o lună, micii ecologişti de la Novaci au adunat peste 1500 de kilograme de hârtie şi sute de kilograme de pet-uri.

Zece judeţe din România au fost implicate în Campania de educaţie ecologică şi mediu, realizată la nivel naţional în această toamnă. Este vorba despre: Ilfov, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Timiş şi Municipiul Bucureşti. Un număr de 111 şcoli s-au înscris în proiect, iar 62.468 elevi au participat la „EcoAtitudine”.

Festivitatea de premiere va avea loc astăzi, la Deva, iar judeţul Gorj reprezentat de elevii de la Şcoala Gimnazială Novaci se află printre câştigători. „Timp de o lună elevii noştri au strâns hârtie şi pet-uri de pe malul Gilortului şi din zona Novaci. Au strâns aproximativ 1500 de kilograme de hârtie şi peste 360 de kilograme de pet-uri. Concursul a ajuns la final, iar noi ne aflăm printre câştigători. Am fost invitaţi la festivitatea de premiere care are loc marţi, la Deva. Şcoala Gimnazială din Novaci va fi reprezentată de trei elevi şi două cadre didactice”, a declarat Elena Basarabă, directorul Şcolii Gimnaziale Novaci.

Scopul Campaniei de educaţie ecologică şi mediu „EcoAtitudine” a fost acela de a-i convinge pe elevii din România de importanţa colectării selective a deşeurilor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: