Pregătiri pentru iarnă la Primăria Novaci

Primăria Novaci a intrat în febra pregătirilor pentru iarnă. Autorităţile locale susţin că materialele antiderapante şi utilajele sunt pregătite pentru a face faţă acestui sezon. Tone de sare şi nisip vor fi folosite în această iarnă pentru combaterea poleiului.

Primăria a semnat ieri contractul cu o firmă specializată pentru deszăpezirea staţiunii Rânca, partea care aparţine de Novaci. Edilul local spune că în cursul zilei de vineri se va încredinţa şi acţiunea de deszăpezire pentru oraşul Novaci. Primăria a constituit comandamentul de iarnă şi a elaborat planul de intervenţie al activităţii de deszăpezire. „Am semnat contractul de deszăpezire pentru Rânca, zona care aparţine de Novaci, şi urmează ca vineri să semnăm şi contractul pentru deszăpezirea în oraş. Suntem pregătiţi pentru iarnă, avem 40 de tone de sare şi 100 de tone de nisip. Am mai comandat o cantitate însemnată de material antiderapant şi am transportat la pante mici cantităţi, urmând să le completăm pe măsură ce se va impune împrăştierea materialului antiderapant pentru combaterea poleiului”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Autorităţile locale nu au uitat nici de cadourile copiilor de Moş Crăciun. Ca în fiecare an, elevii şi preşcolarii vor primi pachete cu dulciuri din partea primăriei. „În şedinţa Consiliului Local de joi vom aloca fonduri pentru cadourile de Crăciun. Intenţionăm să facem în jur de 700 de pachete cu dulciuri pentru elevi, preşcolari şi colindători. De asemenea, vom trimite alimente pentru masa de Crăciun şi la Căminul de bătrâni din localitatea noastră”, a mai precizat primarul Leuştean.

BUGET

Autorităţile locale de la Novaci vor să pregătească bugetul pe anul 2015 până la sfârşitul lunii decembrie. Asta pentru a cunoaşte exact ce posibilităţi există pentru noi investiţii. „În această perioadă vom recepţiona lucrările finalizate, foarte multe dintre acestea vizând asfaltări. De asemenea, intenţionăm să pregătim bugetul pe anul 2015 întrucât avem în plan demararea a noi investiţii. Vom face o prioritizare a lor în funcţie de banii pe care îi vom avea la dispoziţie”, a declarat Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: