Microbuz şcolar nou la Căpreni

Primăria Căpreni a primit un microbuz şcolar nou de la Ministerul Dezvoltării. Este primul microbuz şcolar pe care comuna Căpreni îl primeşte de la autorităţi, primarul Emil Cătănoiu declarând că până acum transportul elevilor s-a realizat cu un microbuz achiziţionat din bugetul local în urmă cu şapte ani. Potrivit primarului, începând cu anul şcolar 2015-2016, programul şcolarilor va fi unul normal.

Primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu, s-a numărat printre cei peste 20 de primari care au primit la finele săptămânii trecute microbuze pentru transportul elevilor. Comuna Căpreni este singura care nu primise până acum microbuz şcolar, ceilalţi primari fiind deja la a doua sau la a treia repartiţie. „Am primit cu bucurie vestea că vom avea un microbuz şcolar, noi am făcut mai multe solicitări de-a lungul timpului, dar abia acum am primit. În urmă cu şapte ani am achiziţionat din bugetul local un microbuz pentru transportul elevilor şi ne-am descurcat foarte greu, pentru că distanţele sunt destul de mari. A fost ciudat să vedem că alte primării primeau şi câte două şi noi nici măcar unul”, a spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Program normal pentru elevi

Având la dispoziţie un singur microbuz şcolar, cei peste 121 de elevi de pe raza comunei fie trebuiau să se trezească cu noapte-n cap, fie începeau şcoala mai târziu. „Ne-am descurcat foarte greu, mai ales că aveam elevii de V-VIII care trebuiau să fie gata la 6.45 ca să ajungă la timp la şcoală, iar celor mici, grădiniţa şi I-IV, le-am decalat programul pentru ora 9.00 ca să putem să ne încadrăm. Acum nu vom mai avea probleme de acest gen şi nu pot decât să le mulţumesc autorităţilor”, a spus primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu.

ANGAJĂRI

Primăria comunei Căpreni va organiza cât de curând concurs pentru ocuparea unui post de şofer având în vedere că sunt două microbuze şi un singur şofer. „O să angajăm şi şofer astfel încât din toamnă să nu mai fie probleme”, a spus Cătănoiu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: