Ultimul drum al primarului Dorin Filip

Zile triste pentru rovinăreni, dar și pentru toți cei care l-au cunoscut pe primarul Dorin Filip, cel care a condus orașul Rovinari în ultimii 11 ani și care, sâmbăta trecută, a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel. Edilul participa în Delta Dunării la o întâlnire a primarilor din țară, moartea sa luând prin surprindere pe toată lumea. Marţi, cel care a devenit deja „fostul primar” va fi condus pe ultimul drum, după ce, ieri, rovinărenii și-au luat deja adio de la omul care le-a condus destinele mai bine de un deceniu. Consiliul Local Rovinari a declarat trei zile de doliu în localitate şi a anulat Festivalul berii, programat să înceapă astăzi. O stradă din oraş va purta numele lui Dorin Filip.

Vestea morții lui Dorin Filip a bulversat sâmbătă dimineața pe toată lumea, politicienii fiind printre primii care au aflat despre nenorocirea respectivă. Primele informații, pe care nimeni nu le lua în serios, arătau că șoferul primarului din Rovinari l-ar fi descoperit pe acesta fără suflare în camera unui hotel din Tulcea, acolo unde Asociația Orașelor din România avea o întâlnire a Comitetului Director. Ședințele respective erau programate în perioada 6-9 august, la Puflene Resort din Murighiol, pe ordinea de zi figurând, printre altele, solicitări către Ministerul Finanțelor pentru alocarea de fonduri către comunitățile locale măcar la nivelul anului trecut.

Șoferul lui Filip a fost cel care a remarcat că șeful său nu mai coboară din camera de hotel, motiv pentru care a mers să îl întrebe pe primar dacă mai întârzie sau a apărut vreo problemă. Din nefericire, edilul era fără viață și șoferul nu a mai avut cu cine discuta, fiind nevoit să anunțe conducerea hotelului și Poliția despre cele întâmplate. Oamenii legii au deschis o anchetă menită să clarifice împrejurările în care s-a produs decesul, aceștia neavând suspiciuni cu privire la moartea lui Filip, analizele medicilor legiști arătând că fostul edil  suferea de pancreatită cronică, o boală care cu greu poate fi depistată și ale cărei cauze nici nu se cunosc. Evident că programul celor de la Asociația Orașelor a fost dat peste cap, foștii colegi postând pe internet un mesaj de condoleanțe și regrete pentru trecerea în neființă a celui care a fost vicepreședinte la nivel național al asociației respective.

Regrete

Informațiile ajunse la Târgu Jiu după descoperirea șocantă făcută de șoferul lui Filip i-au bulversat până și pe jurnaliștii care trebuiau să verifice autenticitatea unei asemenea stări de fapt, nu doar pe politicienii care încă mai sperau ca Dorin Filip să fi fost preluat de o ambulanță și dus la spital, lucru care însă nu s-a întâmplat pentru că nu a mai fost cazul. Tristul adevăr a fost cunoscut de toată lumea după ce președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, aflat în concediu la mare, a confirmat faptul că a fost nevoit să își termine mai devreme perioada de relaxare, el deplasându-se la Tulcea, pentru a fi alături de fiul primarului, Dorin Robert Filip, care este și vicepreședinte al CJ Gorj. „Este adevărat, din păcate! Nici eu nu am crezut, dar am vorbit cu Robert și mi-a confirmat că este în drum spre Tulcea pentru că ceea ce știți și dumneavoastră s-a întâmplat, repet, din păcate! Merg acolo să văd cu ce pot să ajut și să fiu alături de familia îndoliată”, ne-a precizat Călinoiu.

Rovinărenii şi-au putut lua adio de la fostul primar duminică, unde trupul neînsufleţit al lui Dorin Filip a fost depus pentru câteva ore la catedrala din localitate. Surprinzător, poate şi din cauza căldurii, a fost destul de puţină lume la biserică, în schimb fiind mii de mesaje pe paginile de socializare.

Înmormântarea marţi, la Botorogi

Înmormântarea lui Dorin Filip este programată pentru marţi la prânz, la Botorogi, fiind de așteptat ca sute de oameni să participe la tristul eveniment. Primarul era născut în 1959, iar din 2004 a fost votat constant de rovinăreni în fruntea orașului, el reușind să schimbe fața urbei încă din primul mandat. Filip a fost primvicepreședinte al PDL Gorj, dar în 2012 a migrat la PNL, partid care a fuzionat, între timp, cu PDL, Dorin Filip fiind unul dintre cei mai apreciați primari din județ, fapt pentru care moartea sa fulgerătoare a și generat atât de multă stupefacție printre cei care l-au cunoscut.

CALCULE POLITICE

Pe principiul viii cu viii, morţii cu morţii, la Rovinari se făceau ieri calcule politice, pentru controlul primăriei din localitate. Filip era primar PNL, dar viceprimarul Laurenţiu Chivu este de la PP-DD. Viceprimarul devine primar interimar până la alegerile de anul viitor. Surse politice susţin că liberalii vor deja schimbarea lui Chivu cu consilierul Mihai Florin-Marian, care să devină astfel primar interimar.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: