Primăria Târgu Jiu, reabilitată cu bani mai mulţi

Sediul primăriei municipiului Târgu Jiu va fi reabilitat în maxim 45 de zile, anunţă municipalitatea. Interesant este faptul că sediul primăriei va fi reabilitat la o valoare mult mai mare faţă de valoarea proiectului iniţial. Autorităţile locale au mai avut o tentativă de a reabilita sediul primăriei, însă atunci s-a lăsat cu mai multe reţineri şi cu sistarea lucrărilor din cauză că s-a intervenit fără avizul Ministerului Culturii. Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au spus că de data aceasta au toate documentele în regulă.

Lucrările de reabilitare a primăriei Târgu Jiu au fost reluate ieri dimineaţă de acelaşi constructor care le începuse anul trecut. Acestea au fost blocate în urma scandalului din decembrie 2014, care s-a lăsat atunci cu reţinerea unui arhitect şi a unui angajat al primăriei, din cauza lipsei unei autorizaţii din partea Ministerului Culturii. Ieri însă lucrările au fost reluate şi vor fi finalizate în maxim două luni, spune municipalitatea. “La primăria Târgu Jiu lucrările au fost reluate, s-a ţinut licitaţia pe restul de executat, se lucrează la partea de exterior a primăriei aşa încât într-o perioadă de 45 de zile să putem să ridicăm schela şi primăria să arate aşa cum trebuie. Valoarea licitaţiei actuale a fost de circa 360.000 de lei. Aceeaşi firmă a câştigat licitaţia, este singura care s-a prezentat, va avea continuitate”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Primul contract, reziliat

Un singur lucru este clar, primăria nu numai că a reluat lucrările, dar valoarea acestora este de trei ori mai mare decât valoarea stabilită anul trecut, acesta fiind motivul pentru care s-a reluat procedura de licitaţie. „Prima data s-a reziliat contractul pentru că au fost prevăzute anumite cantităţi de lucrări în vechea investiţie, în urma proiectului care a fost elaborat au rezultat lucrările necesare şi atunci pentru a evita orice discuţie s-a trecut efectiv la partea de achiziţie prin licitaţie publică. A fost supus licitaţiei proiectul nou care are toate avizele necesare şi sperăm ca în două luni de zile să terminăm”, a mai spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei.

Firma constructoare, SC Duelmis Prest SRL, nu a apucat, anul trecut, să execute mai mult de 30% din totalul de lucrări a căror valoare era estimată la 100.000. Ionescu a precizat că acum se vor face lucrări mult mai ample inclusiv lucrări privind partea de soclu, de scări, de consolidări.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: