Poliţie Locală înfiinţată în comuna Runcu

Cetăţenii comunei Runcu vor fi mult mai protejaţi începând din această lună. Asta pentru că de la 1 august a fost înfiinţată Poliţia Locală Runcu, care se va ocupa de siguranţa localităţii şi a cetăţenilor. Poliţia Locală este formată din 5 poliţişti locali. Primăria Runcu a achiziţionat pentru poliţiştii locali un autoturism de teren Dacia Duster, cu dotări de ultimă generaţie. În curând poliţiştii locali vor primi şi un ATV cu care să se deplaseze la intervenţii.

Poliţia Locală Runcu are sediul în blocul din satul Runcu, la etajul al doilea. De la 1 august, poliţiştii locali şi-au început activitatea în interesul comunităţii. Cetăţenilor le-a fost pus la dispoziţie şi un număr de telefon la care să sune atunci când au nevoie de intervenţia poliţiştilor locali: 0253.222.111. Trei dintre poliţiştii locali au calitatea de funcţionar public, iar ceilalţi doi de personal contractual, spune primarul Adi Cîmpeanu.

Autorităţile locale din Runcu spun că au înfiinţat Poliţia Locală pentru o mai bună siguranţă a cetăţenilor şi a comunei. "Am înfiinţat Poliţia Locală Runcu cu scopul de a preveni fenomenul infracţional la nivelul comunei şi pentru a asigura siguranţa cetăţeanului. Este dotată cu autoturism Duster, o să aibă în dotare şi un ATV, s-au cumpărat şi uniforme pentru poliţiştii locali, uniformă de vară în momentul de faţă. Am dotat sediul unde îşi desfăşoară activitatea. Vor fi dotaţi în iarnă cu uniforme pentru sezonul rece. Vor fi în slujba cetăţenilor 24 de ore din 24. Era nevoie de Poliţie Locală, pentru că Runcu este o comună foarte mare şi uneori era neacoperită", a declarat primarul Adi Cîmpeanu.

Autorităţile locale din Runcu spun că poliţiştii locali aveau nevoie de o maşină de teren pentru a merge la intervenţii, dat fiind relieful în zonă. "Este zonă muntoasă, iarna este zonă înzăpezită. Maşina este echipată cu rampă, cu staţie, stroboscoape, cu tot ce este nevoie. Investiţia se ridică la circa 70.000 lei. Am achitat-o cu bani cash, din sume de la bugetul local", a precizat primarul din Runcu.

Vizualizări: 478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: