Microbuzele şcolare, luate la control de Registrul Auto Român

Starea tehnică a microbuzelor şcolare a fost evaluată gratuit de filiala judeţeană a Registrului Auto Român (RAR). Deşi au fost trimise adrese către toate primăriile din judeţ pentru a se conforma cerinţelor, doar 18 au răspuns solicitărilor.

Doar 18 primari din judeţul Gorj au acceptat ca microbuzele şcolare să fie evaluate din punct de vedere tehnic de RAR. La iniţiativa RAR, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a trimis adrese către toate primăriile din judeţ pentru a se conforma cerinţelor. Însă din cele 50 de microbuze şcolare existente pe teritoriul judeţului au fost verificate până la urmă doar 20. „Am făcut o adresă către ISJ Gorj prin care am anunţat că suntem dispuşi să evaluăm starea tehnică a autovehiculelor destinate transportului de elevi. Au răspuns doar 18 localităţi şi ca urmare, conform graficului, ne-am deplasat în teren pentru evaluarea stării tehnice a microbuzelor”, spune Vasile Picioruşi, directorul RAR Gorj. Printre localităţile care au fost vizitate de RAR Gorj se numără Dăneşti, Telşti, Berleşti, Dănciuleşti, Scoarţa, Turburea, Vladimir, Glogova, Cătunele, Târgu Cărbuneşti. Despre această situaţie inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj afirmă că primarii care nu au răspuns solicitărilor au efectuat verificările pe banii proprii. Conducerea RAR Gorj spune că la Berleşti au fost întâlnite mici defecţiuni tehnice la microbuz, însă în rest totul s-a prezentat foarte bine din punct de vedere tehnic.

Microbuz pe bani europeni la Berleşti

Despre defecţiunile tehnice de la microbuz primăriţa din Berleşti nu a auzit nimic, însă spune că o să aducă un nou mijloc de transport pentru elevi prin fonduri europene. „Vom primi un microbuz şcolar graţie unui proiect câştigat pe măsura 322, Renovarea şi dezvoltarea satelor. Este un proiect integrat desfăşurat împreună cu localitatea Bustuchin. În maxim două săptămâni îl vom prelua”, menţionează Maria Dumitraşcu, primăriţa din Berleşti. Verificările s-au derulat în perioada 22-30 noiembrie 2010. Acţiunile întreprinse de filiala judeţeană a Registrului Auto Român au avut scopul de a preîntâmpina eventualele accidente grave al căror subiect să fie aceste autovehicule.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: