Miere, carne şi zacuscă în pachetul de alimente de la UE

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj va distribui primăriilor din judeţ, până la sfârşitul lunii octombrie, o cantitate totală de 1610 tone de produse alimentare, venite de la Uniunea Europeană. Pe lista de produse care vor fi date anul acesta şi-au făcut loc alimente noi faţă de ediţiile an­te­rioare ale programului devenit de­ja cunoscut şi care nu de puţine ori s-a lăsat şi cu ne­în­ţelegeri. Este vorba de miere de albine, conservă de carne de porc şi zacuscă.

Cei aproximativ 40.696 de gorjeni care vor primi pachete cu alimente de la Uniunea Europeană vor avea surprize, în sensul că vor beneficia de alimente noi faţă de ediţiile anterioare ale programului. Pe lista alimentelor din anul acesta faţă de anul trecut nu mai sunt biscuiţii şi bulionul, însă au fost introduse noi produse: conserve de carne de porc (1,2 kg), miere (0,5 kg) şi zacuscă (0,8 kg). În afară de aceste nou­tăţi, vor fi distribuite, pentru fie­ca­re beneficiar, câte 16 kg de făi­nă, 9 kg de mălai, 1 kg de paste făinoase, 1,6 kg de roşii în suc propriu, 3 kg de zahăr şi 6 litri de ulei. Din cele peste 1200 de tone de produse cu care a fost aprovizionat depozitul APIA Gorj, până în momentul de faţă a fost livrată către primării o cantitate de aproximativ 1100 de tone. „Valoarea totală a sumelor alocate judeţului Gorj în cadrul PEAD-2013 este de 5.528.082,50 de lei, reprezentând o cantitate totală de 1610 tone de produse alimentare. Din cele peste 1200 de tone de produse aprovizionate în depozit, o cantitate de aproximativ 1100 de tone a fost livrată către primării. Dacă anul trecut au mai existat anumite sincope în distribuirea produselor, de această dată lucrurile au stat mult mai bine şi am reuşit să încheiem programul pentru 4 categorii de alimente: făină albă de grâu, ulei de floarea soarelui, roşii în suc propriu şi miere de albine”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.             

BENEFICIARI

Pe listele beneficiarilor de alimente UE se află: şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 de lei pe lună, persoa­nele cu handicap grav şi accen­tuat, invalizi, veterani de război, de persoanele persecu­tate poli­tic, eroii martiri, dar şi de liber profesioniştii ale căror venituri nu depăşesc 400 de lei pe lună. Acestora li se adaugă benefi­cia­rii de venit minim garantat.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: