Mihai Paraschiv: Primarii trebuie să asigure finanţare pentru transport în zona metropolitană

Directorul Transloc, Mihai Paraschiv, spune că primarii trebuie să asigure finanţare, dacă doresc transport în comun pentru localităţie aparţinătoare zonei metropolitane.

 

Șeful Transloc Târgu Jiu a declarat că, deocamdată, nu s-a obținut licență de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, pentru transport public comun în localitățile care fac parte din zona metropolitană.

„Pe zona de transport, în momentul în care e stabilit că trei localităţi vor să se asocieze, vă dau un exemplu: poate Muşeteşti, Bălăneşti, Târgu Jiu, zona metropolitană Târgu Jiu, în primul rând trebuie să se autorizeze la ANRSC, să-şi obţină licenţă pentru prestarea serviciului de transport public de călători şi după aceea se încredinţează direct pe traseul respectiv, către un operator. Poate să fie Transloc, poate să fie privat, nici nu contează. Dar trebuie făcuţi nişte paşi întâi. Mâine o să avem o deplasare la Alba Iulia. Sunt anumite chestiuni pe care e bine să le copiezi de la alţii care le fac şi care le-au făcut mai bine şi mai repede. Că nu stăm să inventăm noi apa caldă şi roata în 2023. Trebuiau făcute mai de mult. Vor trebui şi finanţate cumva aceste curse. Transportul public nu este autofinanţat, nu este rentabil. Trebuie să stabileşti nu cost pe km şi câte bilete ai vândut pe raza unui UAT. Pentru primari nu o să fie tocmai plăcut că nu poţi să amesteci cu Târgu Jiul. Târgu Jiu are transport de sine stătător, Transloc societatea Consiliului Local”, a declarat Mihai Paraschiv, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: