Zonele seismice din Gorj, analizate din dronă

Autoritățile din Gorj fac acțiuni pe cont propriu să stabilească dacă au apărut modificări în zonele în care s-au produs cutremurele din ultimele două luni. Vor fi folosite dronele salvamontiștilor pentru a fi verificate epicentrele seismelor. Verificări din aer vor fi făcute în Runcu, Arcani, Peștișani, Stănești și Lelești.

Dronele celor de la Salvamont vor scana fiecare zonă în parte și se va stabili dacă seismele au lăsat ceva în urmă în aceste localități.

“Noi cunoaștem bine zonele respective. Vom căuta orice: fisuri, modificări în zona de creastă, cursuri de râuri și pârâuri. Dacă a apărut ceva major, se va vedea. Avem tot ce ne trebuie și vom verifica în detaliu zonele respective, în special unde au fost epicentrele. Se va vedea dacă este ceva diferit. Vom acționa imediat ce vremea va fi stabilă”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Reamintim că, pe 14 februarie, a avut loc în Gorj cel mai puternic seism înregistrat în România în acest an și în Oltenia în ultimii 200. Cutremurul de 5,7 grade a avut peste 1.500 de replici. Peste 100 de școli, instituții publice, biserici, blocuri de locuit sau case au avut de suferit în urma acestor cutremure. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Vizualizări: 2,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: