Mihnea Costoiu, candidatul PSD Gorj la Senat

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, va fi candidatul PSD Gorj la alegerile pentru postul de senator vacant pe Colegiul 2 Senat, cel puţin asta spun oficiali ai partidului. În timp ce preşedintele pesediştilor gorjeni, Florin Cârciumaru, admite că Mihnea Costoiu este în cărţi pentru acest post, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, spune că sunt doar zvonuri şi născociri.

Conform preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu se mai poate vorbi de o candidatură a lui Ion Călinoiu pentru postul de senator rămas liber după demisia lui Toni Greblă. Oficial, PSD nu şi-a desemnat încă candidatul pentru acest post, însă Cârciumaru nu exclude candidatura lui Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării. „Nu am luat o hotărâre în sensul desemnării candidatului pe colegiul 2. 100% nu va fi domnul Călinoiu candidatul organizaţiei PSD Gorj pentru colegiul respectiv. Urmează să mai analizăm şi să hotărâm (...) Poate fi şi candidatura domnului Mihnea Costoiu o candidatură câştigătoare, toţi care şi-au manifestat dorinţa de a candida sunt oameni cu personalitate, oameni cu calităţi, oameni care sunt sigur că, dacă ar intra în cursa electorală, ar câştiga”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. 

Preşedintele executiv al PSD, Ion Călinoiu, spune că este vorba doar de zvonuri. “Vedeţi-vă de treabă! Nu mai născociţi. Veţi auzi exact şi vom da oficial. De zvonuri d’astea… Nu avem o problemă cu candidatul şi vom câştiga colegiul ăsta la un scor destul de bun, peste 60%”, a spus Ion Călinoiu.

Informaţia conform căreia Mihnea Costoiu este candidatul PSD Gorj pe postul vacant de senator a fost confirmată de un oficial PSD, care a precizat că anunţul va fi făcut zilele următoare într-o conferinţă de presă.

CANDIDATURI

Candidaturile se depun până pe 5 mai, astfel că partidele au tot timpul să se răzgândească. Potrivit legii, campania electorală va dura doar 15 zile și va începe pe 10 mai și se încheie pe 24 mai, la ora 7. La această oră, se știe cu certitudine candidatul PDL, primarul din Roşia de Amaradia Liviu Cotojman. PP-DD ar putea ieși cu Dan Diaconescu, iar  liberalii nu au stabilit candidatul. Votul va fi pe 25 mai, în aceeași zi cu europarlamentarele. 

Vizualizări: 1,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: