Mihuţescu, învins de PSD în alegerile locale

„E greu să lupţi şi în interior şi în afară” – aşa a explicat Constantin Mihuţescu, fostul primar din Baia de Fier, pierderea alegerilor locale. Mihuţescu a intervenit vineri într-o emisiune la Gorj TV, unde a făcut câteva declaraţii incendiare. Mihuţescu a spus că Turbăceanu negociază înscrierea în PSD, punând condiţia retragerii lui din Consiliul Local. „Nu voi pleca nici din PSD, nici din consiliu”, a spus Mihuţescu.

Zvonul că Ion Călinoiu face campanie împotriva lui Constantin Mihuţescu la Baia de Fier a apărut încă din campania electorală. Ca toate celelalte zvonuri privind lupta antiUSL a lui Călinoiu în anumite localităţi, şi acesta a fost infirmat. Prima confirmare parţială a făcut-o vineri, la Gorj TV, chiar Mihuţescu, care a dat de înţeles că a fost înfrânt cu sprijinul propriului partid. „E greu să lupţi şi în interior şi în afară. Nu vreau să spun mai mult”, este declaraţia lui Mihuţescu.

Turbăceanu - susţinut de PD-L, dar şi de Călinoiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu a avut interese separate de ale USL în mai multe localităţi. Nu mai este un secret pentru nimeni că Ion Călinoiu a luptat împotriva candidaţilor USL în localităţi precum Glogova sau Tismana, acolo unde liberalii au pierdut alegerile în favoarea unui independent şi a unui fost pesedist. Liderii USL nu au confirmat niciodată zvonurile, dar au existat astfel de informaţii din staff-urile de campanie.

Încă din campania electorală s-a vorbit de susţinerea lui Călinoiu pentru  candidatul independent de la Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu. Un prim semn că este adevărat a fost a doua zi după alegeri, când Călinoiu a anunţat înscrierea lui Turbăceanu în PSD, deşi independentul a avut susţinerea PD-L şi UNPR, partide care nu şi-au pus candidaţi în Baia de Fier. Turbăceanu nu a confirmat înscrierea în PSD, dar a spus că analizează oferta acestui partid. Constantin Mihuţescu a dezvăluit vineri la Gorj TV şi care este motivul întârzierii deciziei lui Turbăceanu.

 PSD renunţă la Mihuţescu pentru Turbăceanu

Constanin Mihuţescu a spus că Turbăceanu îşi condiţionează semnarea adeziunii la PSD de retragerea sa din Consiliul Local Novaci. Şi această informaţie a fost vehiculată zilele trecute, când Ion Călinoiu a spus într-un cerc restrâns, în care erau şi jurnalişti, că Mihuţescu va fi dat afară din partid dacă nu pleacă singur. Ulterior Călinoiu a revenit şi a spus că nu se pune problema excluderii lui Mihuţescu din PSD, dar că acesta va rămâne membru simplu.

„Rămân în PSD şi rămân în Consiliul Local”, a transmis celor interesaţi Constantin Mihuţescu, care susţine că este normal să îi reprezinte pe cei care i-au dat votul, adică aproape jumătate din alegători. „La negocierile care se duc pe sub masă, se cere plecare mea din Consiliul Local. Nu voi pleca”, a mai spus primarul care a pierdut alegerile pe 10 iunie la Baia de Fier. „În 16 ani, sunt primele alegeri pe care le pierd. S-au băgat mulţi bani, s-au aruncat sume mai să pierd”, a spus Mihuţescu, care a adăugat că „există poze, există de toate” care dovedesc înţelegerea lui Turbăceanu cu anumiţi lideri PSD.

DISTRUGERE

Mihuţescu nu este primul primar PSD înlăturat ca urmare a intereselor unor lideri PSD. În lipsa unei implicări a preşedintelui Florin Cârciumaru, preocupat doar de administraţie, de combinaţii s-a ocupat Ion Călinoiu. Combinaţii care au băgat PSD la apă, din cei 58 de primari lăsaţi de Mischie în 2004 mai rămânând acum 34.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: