Mii de elevi gorjeni, în febra examenului de admitere la liceu

Elevii gorjeni din clasa a VIII-a au susţinut proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. Pentru această probă ce a avut loc în 120 de şcoli din cele 70 de localităţi ale judeţului s-au înscris 4525 de elevi, din care 4480 provin de la forma zi, iar 45 de la fără frecvenţă. Pentru acest examen s-au organizat 21 de centre de comunicare, în cadrul cărora au fost preluate subiectele de la Ministerul Educaţiei, au fost descărcate şi de unde au fost distribuite către centrele de examen din teritoriu.

Cei care au lipsit de la această probă care a durat două ore vor avea posibilitatea de a trece examenul în cadrul unei sesiuni speciale ce va avea loc în perioada 25 mai-2 iunie. Următoarea probă este cea de matematică, aceasta fiind programată pe data de 12 mai. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, rezultatul final obţinut la această evaluare, care se desfăşoară pentru prima dată, va avea o pondere de 25% la media de intrare la liceu. Pe lângă aceste evaluări se va ţine cont la admiterea în liceu de notele de la tezele unice şi de mediile din clasele V-VIII. „Acest examen este monitorizat de IŞJ Gorj, în fiecare centru fiind plasat câte un inspector şcolar. Proba se derulează pe parcursul a 120 de minute, iar subiectele acordate sunt de nivel mediu”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj.

Peste 4500 de locuri în licee

Cei care vor trece de acest examen vor completa în perioada 17-24 iunie fişele de înscriere la liceu pentru admiterea computerizată ce se va derula pe 2 iulie. Pentru anul şcolar 2010-2011 liceele din judeţul Gorj vor scoate la admitere 4500 de locuri la forma zi, 150 la seral şi 150 la fără frecvenţă. Conform reprezentanţilor IŞJ Gorj cele mai multe locuri vor fi scoase la concurs de Colegiul Tehnic Motru, care va pune la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VIII-a 330 de poziţii. Cei care doresc să urmeze Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au la dispoziţie 240 de locuri, la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” (CCVM) 300, la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” vor fi 210 locuri la admitere, iar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” absolvenţii vor avea la dispoziţie 180 de locuri. Tot pentru anul viitor vor exista pe lângă specializările cunoscute şi specializări noi. Astfel, la CCVM au fost înfiinţate specializările Tehnician în activităţi de comerţ şi Organizator banqueting, iar la liceul din Novaci va apărea din acest an un profil sportiv, cu calificarea profesională instructor sportiv.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: