Mii de elevi gorjeni, la Evaluarea Naţională

Peste 3500 de absolvenţi ai claselor a VIII-a din judeţul Gorj susţin astăzi prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională. Pe de altă parte, aproximativ 250 de elevi nu au intrat la evaluare din cauza faptului că au rămas corigenţi. Examenul se desfăşoară în zeci de şcoli gimnaziale din judeţ, concursul fiind monitorizat cu camere de supraveghere video.

Mii de absolvenţii ai claselor a VIII-a din judeţul  Gorj au intrat în febra examenelor. Elevii susţin astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, cea de Limba şi literatura română. Cei mai mulţi elevi participanţi la examen se înregistrează la Şcolile Gimnaziale nr. 8, nr. 4 şi nr. 6 din municipiul Târgu Jiu, dar şi la Şcoala Gimnazială nr.1 Rovinari şi Şcoala Gimnazială nr.1 din Motru.

Fiecare absolvent va susţine examenul în unitatea şcolară de gimnaziu în care a studiat, fără excepţii. “În acest an, la examen s-au înscris 3.569 de elevi. În total, sunt circa 3.820 de elevi care au finalizat cele opt clase însă o parte din ei nu intră la evaluare din cauza corigenţelor. Marţi are loc prima probă, cea de Limba şi literatura română. Examenul se va desfăşura în cele 87 de centre din judeţ, însă 21 sunt centre de comunicare. Adică doar acestea vor primi subiectele, iar mai apoi directorii şcolilor sau preşedinţii comisiilor celorlalte centre de examinare le vor prelua de acolo. Vor fi trei parole pentru a putea descărca fişierul cu subiecte”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Corectarea lucrărilor se va efectua în cele trei centre stabilite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, respectiv la Şcolile Gimnaziale nr.12, nr.6 şi nr.8, din Târgu Jiu.  

Joi, proba scrisă la matematică

În data de 27 iunie, toţi cei care s-au înscris la Evaluarea Naţională vor susţine a doua probă, la matematică. Rezultatele la acest examen vor fi afişate în data de 29 iunie până la orele 16, după această oră şi până la orele 20 se vor primi şi eventualele contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 3 iulie.  După evaluarea naţională urmează înscrierea la liceu. În perioada 5-9 iulie, se vor putea completa opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: