Milioane de euro de la guvern pentru fotbal

Două echipe din România vor primi milioane de euro de la guvern. Nu de la Guvernul României, ci de la cel al Ungariei, fiind vorba de două echipe din zone unde predomină minoritatea maghiară. Guvernul de la Budapesta a anunţat oficial că ajută cu peste şase milioane de euro echipele Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1) şi AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga 3).

Sepsi OSK se află pentru al doilea an consecutiv în prima ligă a României, iar în acest an visează chiar la accederea în play-off. Cu un stadion renovat şi un antrenor cu multă experienţă pe bancă, Eugen Neagoe, gruparea din Sfântu Gheorghe se luptă cu şanse reale pentru unul dintre cele şase locuri care asigură prezenţa în play-off.

De partea cealaltă, formaţia care a eliminat-o pe Dinamo din optimile Cupei României, Csikszereda, ocupă locul secund în Seria a 5-a a Ligii 3 şi are ca obiectiv promovarea în Liga 2.

Reacţii dure

Oamenii de fotbal din România au reacţionat dur la adresa Guvernului Dăncilă, care nu face nimic pentru susţinerea acestui sport.

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul, a reacţionat pe pagina de socializare. „Iată că ungurii pot să facă la ei şi să facă şi la noi. Un guvern străin îşi creşte fotbaliştii în inima României. Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Am pus biruri, am pus piedici de toate felurile celor care au încercat să mai facă ceva! Aproape că am ras de pe suprafaţa ţării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf. Străinii construiesc însă la noi în ţară. Fac baze sportive, educaţie sportivă, vor creşte la noi fotbalişti pentru ţările lor. Ne mai miră? Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea. Vom înstrăina şi aerul, dacă va fi posibil. Încă o dată felicitări guvernului maghiar pentru sprijinul acordat sportului. La noi, un fenomen social care aduce atâta bucurie românilor a fost ajutat să dispară. Fotbalul, sportul în totalitate. Vorbesc despre fotbal pentru că mie mi-a dat educaţie, prieteni, bunăstare materială şi putea da asta multor români. Fotbalul m-a făcut ceea ce sunt acum. Şi acum mă doare inima să văd cum alţii construiesc şi noi distrugem. Până când?”.

Şi Mirel Rădoi consideră că Guvernul condus de Viktor Orban a dat o palmă cabinetului Dăncilă. „Să nu cumva să ne trezim că Guvernul României va sponsoriza două echipe din Ungaria, că atunci o să avem o problemă. E un lucru îmbucurător că Guvernul Ungariei a ajuns să investească la două echipe, una dintre ele şi-a propus ca obiectiv play-off-ul. Cred că e o palmă dată Guvernului României”, a spus Rădoi, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, la Cluj Napoca.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: