Milioane de euro tocate de Pandurii pentru salarii (neplătite)!

Un document pe care administratorul judiciar de la Pandurii l-a înaintat în luna iunie asociaților de la Pandurii, cei care nu plătesc nicio contribuție la bugetul clubului de o bună bucată de timp, arată pentru prima dată în mod oficial că mare parte din sumele de care a dispus echipa s-au scurs în buzunarele unor salariați bine remunerați.

În trecut au mai fost discuții despre lefurile mari pe care le încasa fostul președinte Narcis Răducan și alți apropiați de fosta conducere a clubului, impuși acolo pe filiera PSD, dar acum e pentru prima dată când administratorul judiciar vorbește concret despre milioanele de euro de care Pandurii a fost văduvită într-un an de zile.

E vorba de aproape 4 milioane de euro, o sumă cu care echipa putea face și alte performanțe în afară de aceea de a intra în insolvență din lipsă de bani.

Convocatorul pe care Consulting Company IPURL îl trimite asociaților pe 8 iunie prezintă pentru prima dată un punct de vedere „negru pe alb” cu privire la modul în care Pandurii a fost secătuită de resurse financiare importante. A fost ședința la care membrii AGA trebuiau să discute despre un plan de reorganizare a clubului astfel încât problemele actuale să se încheie în 20202, după câteva zile administratorul judiciar cerând oficial instanței intrarea clubului în faliment, o decizie a judecătorilor fiind așteptată pentru la toamnă.

Folosind doar expresia „fostul președinte”, administratorul judiciar îl arată de cele mai multe ori cu degetul pe, probabil, Narcis Răducan, clubul neavând alt președinte care să fi fost remunerat lunar cu mii de euro pentru falimentarea clubului. Din document reiese că fostul președinte a fost remunerat cu aproape 1,3 milioane lei, din care aproape 850.000 de lei au fost plătiți, restul fiind la masa credală. Aproape 9 milioane de lei au fost date în primele nouă luni ale anului trecut fotbaliștilor, angajaților  și antrenorilor, „un calcul simplu arătând că debitoarea a fost grevată  în ultimele 12-15 luni de circa 3,9 milioane euro”, după cum se arată în document.

Administratorul judiciar menționează în documentul amintit că salariile mari oferite jucătorilor au fost plătite fără a fi virate și toate contribuțiile către bugetul de stat, ceea ce a adus echipa în situația de a fi în colaps financiar. Administratorul judiciar a mai constatat și că în contabilitatea clubului nu au fost înregistrate toate datoriile reale, volumul acestora depășind în octombrie 2016 nivelul de 29 de milioane de lei, ceea ce a și generat situația de insolvență de la club. Pandurii a rămas fără tot lotul de jucători în iarnă, iar în iunie, după ce a retrogradat în Liga a II-a, echipa a trebuit reconstruită. Noul lot al pandurilor va debuta sâmbătă în Liga a II-a, meciul cu FC Argeș urmând să se joace în deplasare. Echipa va juca pe terenul de la Motru propriile partide, primul meci fiind programat pe 12 august contra celor de la Chindia Târgoviște.

Vizualizări: 741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: