Militaru: Călinoiu e la guvernare, să ajute CE Oltenia

Prim-vicepreşedintele Severus Militaru a declarat într-un interviu la Radio Infinit că Ion Călinoiu ar trebui să se folosească de funcţia pe care o are în PSD şi în fruntea judeţului şi să ajute la remedierea situaţiei din Complexul Energetic Oltenia. Acesta spune că pesediştii ar trebui să renunţe la acuzaţiile la adresa PD-L, pentru că sunt la guvernare de un an.

Reporter: Domnul Ion Călinoiu spune că există un sistem paralel care a adus CE Oltenia în situaţia de astăzi. Cum comentaţi?

Severus Militaru: Dacă zice domnul Călinoiu, care e alesul poporului cu 70%, trebuie să-l credem. Lăsând gluma la o parte, din câte ştiu USL e la guvernare. De câteva zile au sărbătorit un an de când sunt la guvernare. Placa asta mi se pare zgâriată, cu oamenii PD-L, cu ANRE, care de fapt nu face nimic fără ştirea Guvernului, chiar dacă este în subordinea Parlamentului şi USL are 70% în Parlament. Cred că domnul Călinoiu, care acum un an jumate nu-şi dorea regionalizarea, dar acum vrea să fie şeful Regiunii Oltenia, care a fost ales vicepreşedinte la nivel naţional, deci o funcţie extrem de grea, coleg cu domnul Constantin Niţă, actualul ministru al Energiei, trebuie să ne ajute, să se ducă la domnul Ponta, parlamentarul nostru de Gorj.

Rep.: Şi atunci, de ce face aceste declaraţii?

S.M.: Care grupuri de interese? Poporul a decis că interesele sunt la USL, nu la PDL. Dacă spui de grupuri de interese şi tu eşti la guvernare, nu sună a bine.

Rep.: Ne pregătim de listarea acţiunilor CEO. Ce sume credeţi că vom obţine?

S.M.: Acum câteva zile a fost ales consultantul care se ocupă de vânzarea acţiunilor CEO. Păi dacă noi ne apucăm să spunem că CEO e băgat aşa de greu în probleme, credeţi că acţiunile se vor vinde la un preţ bun? Poate totuşi există acest grup de interese, dar trebuie căutat în altă parte, nu în curtea PD-L.

Rep.: Sindicatele vor protesta la ANRE. Vor rezolva ceva?

S.M.: Să vedem ce proteste vor fi în faţa ANRE, să vedem întâi protestele. Ele sunt binevenite şi dovedesc faptul că mai există sindicalism în cadrul CE Oltenia. Să sperăm că aceste proteste vor avantaja salariaţii din Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: