Militaru: PDL s-a ţinut de promisiune, sediul CEO e în Gorj

Deputatul Severus Militaru a declarat într-un interviu la Radio Infinit că interesul şi presiunile USL de a avea sediul CEO la Târgu Jiu au legătură cu campania pentru referendum, aceştia căutând să mai atragă simpatizanţi. Mai mult, Militaru aminteşte că PDL a promis că sediul va fi la Gorj, lucru confirmat deja şi a menţionat că la vremea respectivă nu era logistica necesară pentru ca sediul să fie la Târgu Jiu. Militaru a comentat şi declaraţiile lui Constantin Bălăşoiu de la aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea termocentralei Rovinari, când a spus că sediul va fi decis de acţionari.

Reporter: Ce înţelegeţi din această declaraţie, că în toamnă avem sediul CEO la Târgu Jiu?

Severus Militaru: Eu cred că domnul Bălășoiu a dat un răspuns elegant la presiunile pe care le fac anumiți oameni politici de la USL, bineînțeles. Se știe că și dorința noastră a fost ca sediul să fie la Târgu Jiu, dar în principal în Gorj până la urmă. Discuțiile pentru ca sediul să rămână la Turceni au fost strict din punct de vedere al infrastructurii, de transmisii de date și al infrastructurii efective care este la Turceni și de aceea s-a luat această hotărâre, ca sediul să fie la Turceni și nu la Târgu Jiu. Târgu-Jiul nu era pregătit la momentul respectiv pentru ca sediul să fie aici.

Rep: Dar conducerea PSD Gorj insistă pe această idee, mai ales că este un obiectiv trasat de Victor Ponta la Târgu Jiu.

S.M.: Până la urmă nu este un lucru rău ca sediul să fie la Târgu Jiu. Probabil că domnul Bălășoiu știe ce s-a discutat, ce posibilități sunt la Târgu Jiu, ce posibilități sunt la Turceni și de ce s-a luat la momentul respectiv o asemenea decizie. Dacă ar fi fost posibilități ca sediul să fie la Târgu Jiu din prima eu nu cred că nu s-ar fi vrut ca acest lucru să se întâmple. Este adevărat că fiind la Târgu Jiu o parte dintre șefii CEO, care fac  naveta de la Craiova ar avea oarece probleme pentru că nu ar mai fi 40 de kilometri, ci în jur de 100 de kilometri. Dar până la urmă sunt oameni care fac naveta și la București....

Rep: Domnul Ion Călinoiu a reacţionat la declaraţiile domnului Bălăşoiu şi i-a amintit că sediul va fi la Târgu Jiu.

S.M.: Eu cred că toată această tevatură pe sediul la Târgu Jiu este făcută acum, în preajma referendumului ca să mai câștigăm ceva puncte electorale și să demonstrăm cât de mult ne interesează. Până la urmă discuția a fost ca sediul să fie în Gorj. El este în Gorj, chiar dacă Turceniul este la limita județului Gorj cu Dolj. Acum, că domnul Ponta a venit și a făcut o promisiune la momentul în care a venit prima oară în Gorj ca prim-ministru că sediul va fi la Târgu Jiu, eu sper să se țină de această promisiune și ca lucrurile să se rezolve. Dânsul avea patru luni la momentul respectiv, mai sunt două luni și nu văd de ce atâta încrâncenare.

Rep: Dumneavoastră nu ați fost invitați la momentul aniversar...

S.M.: Noi politizam acel eveniment...Probabil de aceea nu am fost invitați.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: