Militaru: Ponta întreţine politicul în CEO

Deputatul PD-L de pe colegiul 4, Severus Militaru, candidat pentru un alt mandat, a comentat ieri în conferinţă de presă pe marginea declaraţiei premierului Victor Ponta, aceea că nu trebuie să pună un manager privat în condiţiile în care sub actuala conducere CE Oltenia are profit.

Militaru aminteşte că statul a plătit bani mulţi pentru o firmă de recrutare şi că ar trebui să fie lăsată să-şi facă treaba.  „Managementul privat este un angajament pe care România l-a făcut cu FMI. La vremea respectivă toţi au apreciat acest model de a conduce o companie de stat care eficientiza această companie importantă pentru Gorj, dar şi în ţară. Consider că firma angajată de Ministerul Economiei trebuie să-şi ducă la capăt menirea pentru că s-au cheltuit banii noştri, ai tuturor, pentru a reuşi să avem un management privat, o persoană competentă“, a spus acesta.

Laurenţiu Ciurel are tot mai multe şanse să rămână director la CEO, date fiind rezultatele financiare, însă Militaru crede că prin păstrarea acestuia în funcţie se doreşte controlul companiei. „Nu zic că domnul Ciurel nu ar fi bun, dar cred că firma trebuie să vină cu o opţiune. Ceea ce face domnul Ponta este o dovadă că vrea în continuare influenţa politicului în această companie, lucru care dăunează“, a mai spus acesta, care speră ca Ministerul să numească repede un manager.

Pe de altă parte, Ponta a declarat în repetate rânduri că FMI a propus implementarea unui management privat la companii ce aveau probleme financiare, însă Complexul Energetic Oltenia pare să nu mai facă parte din această categorie.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: