Militaru şi Schintee rămân în cărţi pentru conducerea UATAA

Niciunul dintre cei şapte candidaţi care şi-au depus dosarele pentru un post în CA-ului Uzinei de Termoficare de la Motru nu a fost descalificat în urma preselecţiei. Practic, oricare dintre candidaţi are şanse egale, cel puţin teoretic, să ocupe unul dintre cele cinci posturi. Decizia va fi luată săptămâna viitoare de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Chiar dacă din comisia de selecţie au făcut parte trei membri ai actualului consiliu de administraţie al uzinei, care la rândul lor şi-au depus candidatura, niciunul dintre dosare nu a fost respins. Comisia de selecţie întrunită miercuri a decis că toate cele 7 dosare depuse au corespuns criteriilor de selecţie, cel puţin asta spune directorul UATAA, Eugen Corcoaţă, care a şi făcut parte din comisie. Practic, cei 19 consilieri locali din Motru vor decide componenţa noului consiliu de administraţie de la Uzina de Termoficare dar şi ce remuneraţie vor primi aceştia.”Dosarele au fost verificate, toate sunt în regulă şi AGA va decide care sunt cei cinci şi ce indemnizaţie vor primi. Joia viitoare se va întruni, înainte de şedinţa de consiliu local. Comisia de selecţie a fost stabilită de consiliul de administraţie în funcţie, aşa prevede legea”, a spus Eugen Corcoaţă, directorul unităţii.

Cei şapte candidaţi pentru noul consiliu de administraţie al UATAA sunt: Severus Militaru, Ilie Schintee şi cei care alcătuiesc în prezent CA-ul: Ion Sanda, Vasile Creţan, Eugen Corcoaţă, Gheorghe Cojocaru şi Răvan Andreiu.

Schintee: Nu am nicio orientare politică

Cum noua componenţă a consiliului de administraţie va fi decisă de consilierii locali, unii candidaţi se tem să nu fie respinşi pe criterii politice. “Nu ştiam că am trecut de selecţie, nu m-a anunţat nimeni. Eram convins că aşa va fi, aşa gândeam. Acum vom vedea ce se întâmplă săptămâna viitoare, dar atâta timp cât eu nu am nicio orientare politică şi totul fiind politizat în ziua de azi, s-ar putea să se orienteze către cei care sunt cu viziuni politice. Eu nu sunt încadrat politic”, a spus Ilie Schintee, fostul director al UATAA, candidat pentru un post de membru în cadrul CA-ului.  

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: