Min. Economiei: Înfiinţarea CE Oltenia aduce economii de 80 mil. euro

Înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia va genera economii anuale de 80 milioane de euro, datorate numai actului administrativ de înfiinţare, prin programarea optimă în funcţionare a tuturor blocurilor energetice, reducerea costului de producţie a cărbunelui şi prin reducerea cheltuielilor, potrivit MECMA.

Totodată, prin înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, se estimează că, în cazul unei listări la bursă, prin emisiune de acţiuni noi, se va obţine un capital important în vederea finanţării programelor de investiţii privind retehnologizarea echipamentelor cât şi a conformării pe linie de mediu. În plus, productivitatea în activitatea de minerit şi energie se va majora cu minim 30%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Costuri mai mici la energie

De asemenea, prin înfiinţarea complexurilor energetice Oltenia şi Hunedoara, decisă miercuri de Guvern, costurile de producţie a energiei se vor diminua.

În ceea ce priveşte avantajele înfiinţării Complexului Energetic Hunedoara, noua companie va opera integrat şi va deveni un actor principal regional, prin valorificarea potenţialului României în domeniul huilei şi va avea acces la credite cu condiţii mai bune, având în vederea mărimea companiei, se arată în document. În plus, noua companie va putea moderniza facilităţile de producţie şi distribuţie.

COMPONENŢĂ

Guvernul a decis miercuri reorganizarea sistemului energetic prin înfiinţarea a două noi companii în sectorul de cărbune. Complexul Energetic Oltenia se înfiinţează prin fuziunea Societăţii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), a CE Turceni, CE Craiova şi CE Rovinari. Obiectul principal de activitate a noului complex este producerea şi furnizarea energiei electrice si termice şi exploatarea minelor şi carierelor de lignit.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: